Μεγάλες καθυστερήσεις στις παραγγελίες PS5 σε Ελλάδα και Ευρώπη

387 0


Αρκετά παραπάνω φαίνεται πως θα πρέπει να περιμένουν όσοι θέλουν να αποκτήσουν την νέα κονσόλα της Sony, αλλά και όσοι την προπαρήγγειλαν.

 

Ενώ η επίσημη ημερομηνία κυκλοφορίας του Playstation 5 στην Ελλάδα ήταν πριν δύο μέρες, στις 19 Νοεμβρίου, οι προπαραγγελίες ήταν τόσες πολλές, και ταυτόχρονα η παγκόσμια έλλειψη τόσο μεγάλη, που οι περισσότερες από αυτές έμειναν ανικανοποίητες. Ενώ όλοι όσοι προπαρήγγειλαν την κονσόλα είχαν ενημερωθεί τις προηγούμενες ημέρες από τα εκάστοτε καταστήματα και περίμεναν να την παραλάβουν την Πέμπτη, κάτι τέτοιο συνέβη μόνο για ελάχιστους τυχερούς. Οι υπόλοιποι έλαβαν ενημέρωση για καθυστέρηση της παράδοσης, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ημερομηνία. Εφαρμόστηκε σειρά προτεραιότητας, που σημαίνει ότι αυτοί που τελικά έλαβαν στην ώρα τους το προϊόν ήταν αυτοί που είχαν τοποθετήσει πρώτοι την προπαραγγελία τους, όταν αυτές είχαν ξεκινήσει.

 

Φυσικά ούτε λόγος για όσους επιχείρησαν να αγοράσουν τη νέα κονσόλα τώρα, μετά την επίσημη κυκλοφορία της.

 

Το πρόβλημα δεν παρατηρείται μόνο στην Ελλάδα. Σε όλο τον κόσμο, και κυρίως στην Ευρώπη, πελάτες αναφέρουν ότι δεν έχουν στα χέρια τους ακόμη το νέο Playstation, ενώ έλαβαν ανάλογο μήνυμα αναβολής. Η Sony, που είναι η κατασκευάστρια εταιρία του Playstation, φαίνεται να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ελλείψεων και μειωμένης παραγωγής, κυρίως λόγω του κορωνοϊού αλλά και άλλων παραγόντων. Αυτό την αναγκάζει να παράγει τελικά πολύ λιγότερα κομμάτια από όσα χρειάζονται. Τα επιπρόσθετα τοπικά lockdown και τα επιπλέον μέτρα προστασίας που πρέπει να ληφθούν από εργοστάσια, καταστήματα και κούριερ, επιβραδύνουν την κατάσταση περισσότερο.

 

Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση ή χρονοδιάγραμμα σχετικά με το πότε θα ολοκληρωθούν οι εκκρεμείς παραγγελίες, ωστόσο όπως προαναφέρθηκε η ζήτηση είναι μεγάλη και η προσφορά μικρή, οπότε δεν θα ήταν περίεργο να δούμε παραγγελίες που τοποθετήθηκαν πρόσφατα, να παραδίδονται ακόμα και τον Ιανουάριο!

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Sporting News

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)