Μεγάλη ανάκληση 15,5 εκατ. φορτιστών της Toshiba από το 2008 γιατί πιάνουν… φωτιά

77 0


Η γνωστή κατασκευάστρια ηλεκτρονικών συσκευών Toshiba (νυν Dynabook) ανακοινώνει πως ανακαλεί μία γιγαντιαία παρτίδα ελαττωματικών φορτιστών της, που αγγίζουν τα 15,5 εκατομμύρια τεμάχια, καθώς έχουν αναφερθεί πολυάριθμα περιστατικά υπερθέρμανσης αλλά και πυρκαγιάς!

 

Πιο συγκεκριμένα, η ανάκληση αφορά 15,5 εκατομμύρια μετασχηματιστές εναλλασσόμενης τάσης (AC adapters), που πωλήθηκαν κατά τη μακρινή περίοδο Απριλίου 2008 – Απριλίου 2014, με την εταιρεία να λαμβάνει συνολικά 679 αναφορές για φορτιστές που υπερθερμαίνονταν, έλιωναν, ακόμη και έπιαναν φωτιά, οδηγώντας, μάλιστα, και σε 43 καταγεγραμμένα ελαφριά εγκαύματα των χρηστών τους!

 

Η Toshiba έχει δημιουργήσει μία διαδικτυακή εφαρμογή, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορούν να μάθουν γρήγορα και εύκολα, εάν κάποιος δικός τους φορτιστής συμμετέχει στο πρόγραμμα ανάκλησης, εισάγοντας τον σειριακό αριθμό.

Όσοι επηρεάζονται από την προβληματική παρτίδα, θα πρέπει να σταματήσουν τη χρήση της συσκευής τους άμεσα, και να επικοινωνήσουν με την Dynabook για δωρεάν αντικατάσταση του φορτιστή τους.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)