Μικρότερη διάρκεια και ηχηρές απουσίες στην φετινή έκθεση τεχνολογίας CES 2022

183 0


Μπορεί η φετινή διεθνής έκθεση τεχνολογίας CES 2022 να ξεκίνησε σήμερα, 5 Ιανουαρίου, στο Λας Βέγκας της Αμερικής, όμως δεν θυμίζει σε τίποτα τις αντίστοιχες εκθέσεις CES που έχουμε συνηθίσει τα προηγούμενα χρόνια.

 

Μετά από έναν χρόνο αποχής λόγω κορωνοϊού, η CES επέστρεψε “με το ζόρι” , αφού οι διοργανωτές θεώρησαν σωστό να διεξάγουν την έκθεση όπως και να ‘χει, παρά τις τρέχουσες συνθήκες στο θέμα της πανδημίας.

 

Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής, να πραγματοποιήσει το τεχνολογικό σόου κανονικά διά ζώσης, αντί διαδικτυακά όπως πέρυσι, έφερε προβληματισμό σε πολλούς εκθέτες και συμμετέχοντες.

Η πρόσφατη έξαρση της μετάλλαξης Όμικρον έκανε τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα, με έναν πολύ σημαντικό αριθμό επώνυμων εταιριών, να αποσύρουν τη συμμετοχή τους.

 

Η CES θεωρείται η μεγαλύτερη έκθεση τεχνολογίας παγκοσμίως, κυρίως χάρη στα μεγάλα ονόματα που φιλοξενεί κάθε χρόνο.

Φέτος, όμως, με τις Google, Microsoft, Amazon, Facebook, Twitter, Intel, AMD, BMW, Mercedes, T-Mobile, AT&T, Lenovo, MSI να είναι μόνο μερικές από τις εταιρίες που δεν θα παρευρεθούν, σίγουρα δεν μπορούμε να μιλάμε για ανάλογη επιτυχία.

 

Σαν να μην έφταναν τα παραπάνω, η έκθεση θα λήξει και μία μέρα νωρίτερα, στις 7 Ιανουαρίου αντί για 8 που ήταν προγραμματισμένο, ως ένα «επιπλέον μέτρο προστασίας».

 

Παρά τις απογοητευτικές συνθήκες για μία τόσο φημισμένη και αναμενόμενη εκδήλωση, οι διοργανωτές φάνηκαν από την πρώτη στιγμή κάθετοι στο θέμα της διεξαγωγής της. Προφανώς η οικονομική ζημιά θα ήταν τεράστια εάν την ματαίωναν, οπότε την πραγματοποιούν με «αυστηρά μέτρα προστασίας», όπως λένε.

 

Ενδεικτικά, για να εισέλθει κάποιος στον χώρο της έκθεσης, θα πρέπει απαραίτητα να επιδείξει πιστοποιητικό εμβολιασμού, και να έχει υποβληθεί σε rapid test 24 ωρών, που παρέχεται δωρεάν. Προφανώς είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας, ενώ όσοι επισκέπτες έρθουν από το εξωτερικό, θα πάρουν δωρεάν και ένα PCR test μετά το τέλος της διοργάνωσης.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)