Μπορεί κάποιος να δει ότι μπήκα στο προφίλ του στο Instagram;

217 0


Τα κοινωνικά δίκτυα, και πόσο μάλλον το Instagram, αποτελεί για μία μεγάλη μερίδα κόσμου, έναν καθημερινό δίαυλο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φίλους, γνωστούς, αλλά και ξένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 

Μία από τις συχνότερες απορίες που ταλανίζουν πολλούς χρήστες καθημερινά, είναι το κατά πόσο είναι εφικτό κάποιος τρίτος να μάθει εάν επισκεφτήκαμε το προσωπικό του προφίλ στην πλατφόρμα, όπως επίσης και ποιες ήταν οι επόμενες κινήσεις μας μετέπειτα.

 

Για καλή τύχη των… stalkers, το Instagram δεν ενημερώνει και δεν ειδοποιεί με κανέναν τρόπο τους χρήστες για τις επισκέψεις που δέχονται στο προσωπικό προφίλ τους, ούτε αυτές καταγράφονται κάπου αλλού πέρα από το ιδιωτικό αρχείο δραστηριοτήτων του ατόμου που τους έψαξε, εφόσον πραγματοποίησε αναζήτηση για την εύρεση του λογαριασμού τους.

 

Αντίστοιχα, οι χρήστες δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν προβάλλατε μία φωτογραφία ή ένα βίντεό τους, παρά μόνο εάν κάνετε το “λάθος” να κάνετε like ή να σχολιάσετε.

 

Εξαίρεση αποτελούν τα live βίντεο, όπου ο χρήστης που τα μεταδίδει μπορεί να δει ποιοι τα παρακολουθούν την ώρα της ζωντανής μετάδοσης.

 

Σε ό,τι αφορά τα επαγγελματικά προφίλ, αυτά καταγράφουν κάποια ανώνυμα δημογραφικά στοιχεία όσων τα επισκέπτονται και αλληλεπιδρούν με το περιεχόμενό τους, όπως την ηλικία, τη γεωγραφική τοποθεσία και το φύλο για στατιστικούς σκοπούς, χωρίς, ωστόσο, να αποκαλύπτουν την ταυτότητά τους.

 

Σημειώστε πως τα παραπάνω ισχύουν κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου, και δεν αποκλείεται μελλοντικά να αλλάξουν.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)