Μπορεί κάποιος να μάθει ότι είδα τις φωτογραφίες και τα βίντεό του στο Facebook;

26 0


Τα κοινωνικά δίκτυα, και πόσο μάλλον το Facebook, αποτελεί για μία μεγάλη μερίδα κόσμου, έναν καθημερινό δίαυλο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φίλους, γνωστούς, αλλά και ξένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 

Μία από τις συχνότερες απορίες που ταλανίζουν πολλούς χρήστες καθημερινά, είναι το κατά πόσο είναι εφικτό κάποιος τρίτος να μάθει εάν είδαμε τις φωτογραφίες και τα βίντεο που έχει ανεβάσει στην πλατφόρμα, όπως επίσης και ποιες ήταν οι επόμενες κινήσεις μας μετέπειτα.

 

Για καλή τύχη των… stalkers, το Facebook δεν ενημερώνει και δεν ειδοποιεί με κανέναν τρόπο τους χρήστες για τις προβολές που δέχονται στα πολυμέσα του προσωπικού προφίλ τους, ούτε αυτές καταγράφονται κάπου αλλού πέρα από το ιδιωτικό αρχείο δραστηριοτήτων του ατόμου που τα είδε.

Συνεπώς, οι χρήστες δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν προβάλλατε μία φωτογραφία ή ένα βίντεό τους, παρά μόνο εάν κάνετε το “λάθος” να αντιδράσετε, σχολιάσετε ή κοινοποιήσετε.

 

Εξαίρεση αποτελούν τα live βίντεο, όπου ο χρήστης που τα μεταδίδει μπορεί να δει ποιοι τα παρακολουθούν την ώρα της ζωντανής μετάδοσης.

Εάν, όμως, ανοίξετε ένα «μαγνητοσκοπημένο» live βίντεο, μετά το κλείσιμο της απευθείας μετάδοσής του, τότε η ταυτότητά σας δεν αποκαλύπτεται.

 

Σημειώστε πως τα παραπάνω ισχύουν κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου, και δεν αποκλείεται μελλοντικά να αλλάξουν.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)