Να προτιμήσω HD Ready ή Full HD τηλεόραση;

1381 0


Το ερώτημα αυτό δεν έχει τόσο περίπλοκη απάντηση όσο το αν αξίζει κανείς να πάρει 4K τηλεόραση. Εδώ τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα, αφού η διαφορά στην τιμή είναι μικρή, και στην ανάλυση μεγάλη.

 

Ας δούμε πρώτα τι σημαίνει HD Ready και τι Full HD.

 

HD Ready είναι οι τηλεοράσεις που υποστηρίζουν ανάλυση 768p (γνωστή και ως 720p), δηλαδή 1366 x 768. Full HD είναι οι τηλεοράσεις που υποστηρίζουν ανάλυση 1080p, δηλαδή 1920 x 1080. Συνεπώς, οι Full HD τηλεοράσεις είναι καλύτερες.

 

Κοντεύοντας στο 2020, οι HD Ready τηλεοράσεις θα έπρεπε κανονικά να έχουν καταργηθεί, αφού πέρα από το γεγονός ότι σαν τεχνολογία είναι ξεπερασμένες, είναι και ασύμφορες. Οι τιμές των Full HD τηλεοράσεων έχουν πέσει τόσο, που πλέον βρίσκει κανείς μία Full HD τηλεόραση ίδιων διαστάσεων σχεδόν στην ίδια τιμή με μία HD Ready.

 

Η διαφορά στην ποιότητα είναι εμφανής, και αν σκεφτεί κανείς ότι όλες οι τελευταίες κονσόλες (PS4, Xbox One αλλά και PS3 και Xbox 360) βγάζουν εικόνα σε 1080p, αλλά και τα ελληνικά HD κανάλια, όπως και οι ελληνικές συνδρομητικές υπηρεσίες (Nova, Cosmote TV) πλέον εκπέμπουν σε 1080p, καταλαβαίνει κανείς ότι με μία HD Ready τηλεόραση θα χάνει αρκετή από την ποιότητα που θα μπορούσε να απολαμβάνει.

 

Το συμπέρασμα, λοιπόν, είναι ότι σε καμία περίπτωση δεν αξίζει κάποιος να επενδύσει πλέον σε τηλεοράσεις HD Ready, αφού οι διαφορές στις τιμές σε σχέση με τις Full HD είναι, αν όχι μηδενικές, πολύ μικρές, και η ποιότητα σημαντικά χαμηλότερη. Ίσως να αξίζουν μόνο σε περιπτώσεις όπου υφίσταται κάποια αδιανόητη προσφορά, ή προορίζονται για ηλικιωμένο άτομο που δεν θα καταλάβει τη διαφορά στην εικόνα.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Wikipedia

Σημείωση: Απαγορεύεται από το δίκαιο της πνευματικής ιδιοκτησίας η καθ' οποιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση / ιδιοποίηση του παρόντος άρθρου, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τους παραβάτες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)