Πώς να αναζητήσετε εικόνες στο Google με συγκεκριμένη ανάλυση

353 0


Μέχρι πρότινος, η Google έδινε την δυνατότητα στους χρήστες, μέσω του Google Εικόνες, να αναζητήσουν εικόνες με συγκεκριμένη ανάλυση.

 

Ο τρόπος ήταν πολύ εύκολος, καθώς ο χρήστης επέλεγε την σχετική εμφανή επιλογή και πληκτρολογούσε την ακριβή ανάλυση που ήθελε να του εμφανιστεί.

 

Για κάποιο λόγο που κανείς δεν ξέρει, αυτή η επιλογή πλέον καταργήθηκε, και δεν υπάρχει πια εμφανής τρόπος να αναζητήσει κανείς εικόνες με συγκεκριμένο μέγεθος. Υπάρχει, όμως, ένας κρυφός!

 

Πιο συγκεκριμένα, η Google, πέρα του γραφικού περιβάλλοντος που προσφέρει στην αναζήτηση για την επιβολή φίλτρων, έχει τη δυνατότητα να διαβάζει και συγκεκριμένους διακόπτες, εντολές δηλαδή, που κάνουν την ίδια δουλειά με τα αντίστοιχα κουμπιά. Έτσι, υπάρχει και αντίστοιχος διακόπτης για την αναζήτηση συγκεκριμένης ανάλυσης. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης, είναι στο κουτάκι της αναζήτησης, και αφού έχει γράψει τι θέλει να αναζητήσει, να προσθέσει στο τέλος το «imagesize:μήκοςxπλάτος».

 

Για παράδειγμα, θέλουμε να αναζητήσουμε εικόνες που να απεικονίζουν «φύση» και να έχουν ανάλυση 1920 x 1080. Για να το πετύχουμε, γράφουμε στην αναζήτηση «φύση imagesize:1920x1080».

 

Σίγουρα δεν είναι όσο απλή μέθοδος όσο η παλιά, αλλά πλέον είναι η μοναδική.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Search Engine Land

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)