Νέο «κύμα» μαζικών απολύσεων στον χώρο της τεχνολογίας

115 0


Απολύσεων συνέχεια στον τεχνολογικό κλάδο, με τις μεγαλύτερες εταιρείες του χώρου να προχωρούν σε νέες συλλογικές αποδεσμεύσεις εργαζομένων, με το «καλημέρα» της καινούριας χρονιάς.

 

Μόλις την περασμένη Τετάρτη, η Google επιβεβαίωσε την απομάκρυνση τουλάχιστον 1.000 υπαλλήλων της, αποφεύγοντας να αναφέρει ακριβή αριθμό, και δηλώνοντας παράλληλα ότι:

Έγιναν αλλαγές σε μία σειρά ομάδων μας, προκειμένου να γίνουν πιο αποδοτικές και να δουλεύουν καλύτερα. […]

Σε κάποιες ομάδες συνεχίζουν να πραγματοποιούνται τέτοιου είδους οργανωτικές αλλαγές, οι οποίες συμπεριλαμβάνουν και την κατάργηση μερικών θέσεων εργασίας σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι περισσότερες θέσεις εργασίας που χάνονται εντοπίζονται στα τμήματα ανάπτυξης των προϊόντων Pixel, Nest, Fitbit, και της υπηρεσίας Google Assistant.

 

Σημειώνεται πως η Alphabet, μητρική φίρμα της Google, τον Σεπτέμβριο του 2023 απασχολούσε συνολικά 182.381 εργαζόμενους. Συνεπώς, η απόλυση 1.000 εξ αυτών, συνιστά περίπου το 0,5% του ανθρώπινου δυναμικού της.

 

Στον «χορό» των απολύσεων, όμως, μπήκε και το Discord, ο διευθύνων σύμβουλος του οποίου ανακοίνωσε την αποπομπή του 17% του προσωπικού του, προκειμένου, όπως είπε, να «τονώσει τη συγκέντρωση και να βελτιώσει τον τρόπο που συνεργάζεται, ώστε να προσδώσει περισσότερη ευστροφία στον οργανισμό».

 

Η κίνηση αυτή θα επηρεάσει 170 άτομα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως η δημοφιλής πλατφόρμα είχε προχωρήσει και πάλι σε απολύσεις στο πρόσφατο παρελθόν, απομακρύνοντας, τον περασμένο Αύγουστο, το 4% του ανθρώπινου δυναμικού της.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)