Πώς να κάνετε αντιγραφή / επικόλληση στο iPhone και το iPad

138 0


Η μέθοδος της αντιγραφής – επικόλλησης περιεχομένου, αποτελεί ίσως την πιο χαρακτηριστική και εμβληματική κίνηση που μπορεί να κάνει διαχρονικά ένας χρήστης μίας ηλεκτρονικής συσκευής.

 

Ξεκινώντας από τους υπολογιστές, και φτάνοντας μέχρι και τα σημερινά κινητά τηλέφωνα, η αντιγραφή – επικόλληση είναι μία απαραίτητη λειτουργία για πολλούς από εμάς, ωστόσο τα ξεχωριστά γραφικά περιβάλλοντα των διάφορων λειτουργικών συστημάτων που κυκλοφορούν, μπορούν να περιπλέξουν την διαδικασία και να μπερδέψουν όσους δεν διαθέτουν αρκετή ευχέρεια στην τεχνολογία.

 

Παρακάτω, θα δούμε πώς μπορούμε να αντιγράψουμε και να επικολλήσουμε τόσο κείμενο, όσο και εικόνες, στην πιο πρόσφατη έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone και iPad, το iOS 17.

 

Για να αντιγράψετε / επικολλήσετε κείμενο:

  • Θα πρέπει πρώτα να επιλέξετε το απόσπασμα του κειμένου που θέλετε να αντιγραφεί, ορίζοντας την αρχή και το τέλος του.
  • Για να επιλέξετε στατικό κείμενο (πχ. κείμενο που βρήκατε γραμμένο σε μία ιστοσελίδα), πατήστε και κρατήστε παρατεταμένα σε μία λέξη του αποσπάσματος, μέχρι αυτή να αποκτήσει μπλε φόντο.
  • Για να επιλέξετε επεξεργάσιμο κείμενο (πχ. κείμενο που βρίσκεται μέσα σε πεδίο πληκτρολόγησης), πατήστε δύο διαδοχικές φορές πάνω σε μία λέξη του αποσπάσματος, μέχρι αυτή να αποκτήσει μπλε φόντο.
  • Έπειτα, χρησιμοποιήστε τους δύο μπλε κύκλους που θα εμφανιστούν, προκειμένου να εσωκλείσετε ανάμεσα το κείμενο που θέλετε να αντιγραφεί.
  • Μετά, πατήστε στο κουμπί «Αντιγραφή», από το μενού που θα εμφανιστεί αυτόματα πάνω ή κάτω από το επιλεγμένο κείμενο.

 

  • Τέλος, μεταβείτε στην εφαρμογή όπου θέλετε να επικολλήσετε το αντιγραμμένο κείμενο, πατήστε μία φορά στο πλαίσιο πληκτρολόγησης, και επιλέξτε «Επικόλληση» από το μενού που θα εμφανιστεί αυτόματα.

 

Για να αντιγράψετε / επικολλήσετε εικόνα:

  • Πατήστε παρατεταμένα την εικόνα που θέλετε να αντιγράψετε.
  • Επιλέξτε «Αντιγραφή», από το μενού που θα εμφανιστεί.

 

  • Σημειώστε πως εάν θέλετε να αντιγράψετε εικόνα από την συλλογή της συσκευής σας, η διαδικασία διαφέρει ελαφρώς: Ανοίξτε στην γκαλερί την φωτογραφία που επιθυμείτε να αντιγράψετε, και στη συνέχεια πατήστε «Κοινοποίηση» (το τετράγωνο κουμπί με το βελάκι, που βρίσκεται κάτω αριστερά). Έπειτα, πατήστε «Αντιγραφή φωτογραφίας», από το μενού που θα εμφανιστεί.
  • Μεταβείτε στην εφαρμογή όπου θέλετε να την επικολλήσετε, πατήστε μία φορά στο πλαίσιο πληκτρολόγησης, και επιλέξτε «Επικόλληση» από το μενού που θα εμφανιστεί αυτόματα.

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)