«Νυχτερινός Φωτισμός»: Ένα κρυφό διαμάντι των Windows 10

729 0


Πολλοί από εμάς, άλλοι λόγω επαγγέλματος και άλλοι λόγω ψυχαγωγίας, αναγκαζόμαστε (ή… «αναγκαζόμαστε») να είμαστε μπροστά σε μία οθόνη υπολογιστή για πολλές ώρες καθημερινά.

 

Αυτό, για όποιον το ζει, σημαίνει καταπόνηση και κούραση των ματιών. Ειδικά τις νυχτερινές ώρες, που ο χώρος δεν φωτίζεται φυσικά, η οθόνη μπορεί να γίνει πολύ κουραστική και ανυπόφορη.

 

Υπάρχει, λοιπόν, μία «κρυφή» λειτουργία στα Windows 10 που μπορεί κυριολεκτικά να σου αλλάξει τη ζωή. Λέγεται «Νυχτερινός Φωτισμός».

 

Τι κάνει; Ενεργοποιώντας αυτή τη λειτουργία, η οθόνη προσαρμόζει τη «θερμοκρασία» των χρωμάτων της οθόνης, παρέχοντας ένα πολύ φιλικό προς τα μάτια περιβάλλον, μειώνοντας δραστικά τα φωτεινά σημεία και χρώματα, και εφαρμόζοντας ένα απαλό κίτρινο φίλτρο που καθιστά τη θέαση πολύ ξεκούραστη.

 

Μάλιστα, μέσα από το παράθυρο της συγκεκριμένης ρύθμισης, ο χρήστης μπορεί να επιλέξει ακριβώς την «θερμοκρασία» των χρωμάτων που επιθυμεί, καθώς και το εάν θέλει η συγκεκριμένη λειτουργία να ενεργοποιείται αυτόματα βάση κάποιου χρονοδιαγράμματος.

 

Η εν λόγω λειτουργία είναι διαθέσιμη και προεγκατεστημένη σε όλους τους υπολογιστές που τρέχουν Windows 10 (Creators Update και πάνω), και μπορεί να βρεθεί εύκολα χρησιμοποιώντας την Αναζήτηση των Windows και γράφοντας «Νυχτερινός φωτισμός».

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Google

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)