Ο Μασκ αμφισβητεί το ποσοστό ψεύτικων λογαριασμών του Twitter και “παγώνει” την εξαγορά του

132 0


«Βόμβα» έριξε ο Έλον Μασκ πριν από λίγο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, ανακοινώνοντας πως η επικείμενη και πολυσυζητημένη εξαγορά του εν λόγω κοινωνικού δικτύου παγώνει, μέχρι να λάβει επίσημες διαβεβαιώσεις σχετικά με τη γνησιότητα του ποσοστού των ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

 

Πιο συγκεκριμένα, το Twitter αναφέρθηκε στο μείζον θέμα των ψεύτικων χρηστών, δηλαδή των προφίλ που δεν αντιστοιχούν σε κάποιον πραγματικό άνθρωπο, αναφέροντας πως αυτά αποτελούν αριθμητικά ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών λογαριασμών.

Η εταιρία, όμως, σημείωσε πως το παραπάνω νούμερο πρόκειται για «εκτίμηση», καθώς και ότι «ο πραγματικός αριθμός των ψεύτικων χρηστών θα μπορούσε να είναι υψηλότερος».

 

Αυτό φαίνεται να δυσαρέστησε τον τεχνολογικό κροίσο, που δημοσίευσε το παρακάτω tweet:

 Η συμφωνία του Twitter προσωρινά στον “πάγο” αναμένοντας λεπτομέρειες που να πιστοποιούν τον υπολογισμό ότι οι ψεύτικοι λογαριασμοί πράγματι αντιπροσωπεύουν λιγότερο από το 5% των χρηστών.

 

Η είδηση οδήγησε σε άμεση πτώση της μετοχής του κοινωνικού δικτύου ήδη κατά 19%.

 

Μεταξύ μας, τα ψεύτικα προφίλ στο Twitter κάνουν πάρτι, και είναι αναμφισβήτητα πολύ περισσότερα από όσα ισχυρίζεται η πλατφόρμα.

Αν λάβουμε υπόψη την απέχθεια που τρέφει ο Έλον Μασκ προς αυτά, αλλά και την πρότερη υπόσχεσή του να τα εξαλείψει μόλις αναλάβει τη διεύθυνση, θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε την εξέλιξη αυτής της ιστορίας.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: The Washington Post

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)