Ο Μασκ κατηγορεί την Meta για αθέμιτο ανταγωνισμό και ετοιμάζει μηνύσεις εξαιτίας του Threads

99 0


Άρχισαν τα «όργανα» μετά από τη χθεσινή, ιδιαίτερα επιτυχημένη έναρξη του Threads, της νέας εφαρμογής της Meta που ουσιαστικά υπόσχεται μία καλύτερη και ποιοτικότερη υλοποίηση του Twitter, φιλοδοξώντας να πάρει τη θέση του.

 

Ο ιδιοκτήτης του Twitter, Έλον Μασκ, φαίνεται αρκετά ενοχλημένος από αυτή την εξέλιξη, προμηνύοντας μηνύσεις και αγωγές κατά της εταιρείας του Μαρκ Ζούκερμπεργκ, κατηγορώντας τη για αθέμιτες πρακτικές κατά τη δημιουργία και την ανάπτυξη της αντίπαλης πλατφόρμας.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο προσωπικός δικηγόρος του Μασκ απέστειλε επιστολή στον Ζούκερμπεργκ, αναφέροντας πως η Meta υπέκλεψε και εκμεταλλεύτηκε πνευματική ιδιοκτησία και εμπορικά μυστικά του Twitter, για να κατασκευάσει το Threads.

Μάλιστα, τονίζει πως η Meta προσέλαβε δεκάδες πρώην υπαλλήλους του Twitter, προκειμένου να φτιάξουν ένα κοινωνικό δίκτυο «αντιπατάρα», χρησιμοποιώντας τις απόρρητες πληροφορίες που γνώριζαν όσο εργάζονταν εκεί.

 

Εκπρόσωπος της Meta έσπευσε να διαψεύσει τις παραπάνω αιχμές, δηλώνοντας κατηγορηματικά πως «κανείς από την ομάδα μηχανικών του Threads, δεν αποτελεί πρώην μέλος του Twitter».

 

Σχετικά με το θέμα, ο Έλον Μασκ τοποθετήθηκε με νόημα δημόσια, λέγοντας πως «ο ανταγωνισμός είναι καλός, η αντιγραφή όχι».

 

Σημειώνεται πως το Threads καταγράφει μία απρόσμενα επιτυχημένη πορεία μέχρι τώρα, απαριθμώντας περισσότερους από 50 εκατομμύρια χρήστες σε μόλις 24 ώρες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)