Ο τεχνολογικός κόσμος κηρύσσει εμπάργκο στη Ρωσία

119 0


Η μία μετά την άλλη, πασίγνωστες εταιρίες τεχνολογίας και πληροφορικής «γυρνούν την πλάτη» στην Ρωσία και τον Πούτιν, έπειτα από την στρατιωτική εισβολή στην Ουκρανία.

 

Τόσο τα δύο μεγαλύτερα κοινωνικά δίκτυα του κόσμου, το Facebook και το Instagram, όσο και το YouTube, απέκλεισαν τα κρατικά ρωσικά ΜΜΕ «Sputnik» και «Russia Today» από τις πλατφόρμες τους, υποστηρίζοντας πως μεταδίδουν προπαγανδιστικές ειδήσεις και συμβάλλουν στην παραπληροφόρηση.

 

Ταυτόχρονα, το Netflix φαίνεται να έσπευσε να ακυρώσει μία συμφωνία που προέβλεπε την ένταξη κάποιων άλλων κρατικών ρωσικών ΜΜΕ στην δική του πλατφόρμα, για τον ίδιο λόγο.

 

Παράλληλα, η Google αφαίρεσε το RT και το Sputnik από την πλατφόρμα ειδήσεών του, το «Google News», ενώ και η Apple προχώρησε στην απομάκρυνση ορισμένων εφαρμογών ρωσικής ενημέρωσης από το ψηφιακό της κατάστημα.

 

Η Apple, μάλιστα, το πήγε ένα βήμα παραπέρα, και έπαυσε πλήρως τις πωλήσεις όλων των προϊόντων της στη Ρωσία, μέχρι νεωτέρας.

Η παραπάνω απόφαση συμπεριλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τις συσκευές iPhone, iPad, και τους εμβληματικούς υπολογιστές Macbook και iMac της εταιρίας.

 

Τέλος, ενδιαφέρον παρουσιάζει η κίνηση μίας εκ των μεγαλύτερων εταιριών ηλεκτρονικής φιλοξενίας παγκοσμίως, της Namecheap, η οποία υπό την ίδια λογική διέκοψε τις ενεργές συνδρομές όλων των Ρώσων πελατών της, καθώς αναφέρει ότι η χώρα τους διαπράττει «εγκλήματα πολέμου».

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)