Ολοκληρώθηκε η εξαγορά του Twitter από τον Έλον Μασκ, απέλυσε τα στελέχη με το «καλημέρα»

123 0


«Επιτέλους τέλος» σε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνολογικά “θρίλερ” όλων των εποχών, με το δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο Twitter να καταλήγει, μετά από «40 κύματα», στα χέρια του πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου.

 

Ο Έλον Μασκ πρόλαβε να διεκπεραιώσει όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για την πολύκροτη εξαγορά πριν τη λήξη της διορίας που είχε επιβληθεί από το δικαστήριο, και αργά το βράδυ της Πέμπτης το περιβόητο deal «έκλεισε», έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Μπορούμε να πούμε με ασφάλεια, πλέον, πως ο Μασκ είναι επισήμως ο νέος ιδιοκτήτης του Twitter.

 

Προηγήθηκε, δύο μέρες πριν, ένα βίντεο που τον έδειχνε να μπαίνει στα κεντρικά της εταιρείας κρατώντας έναν… νιπτήρα, θέλοντας να τρολάρει χρησιμοποιώντας την αγγλική παροιμία «let that sink in», που σαν φράση σημαίνει «χωνέψτε το», αλλά η λέξη sink ατομικά μεταφράζεται και ως «νιπτήρας».

 

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει και η πρώτη του κίνηση μετά την εξαγορά, αφού όπως φαίνεται, ο κροίσος επέλεξε να απολύσει άμεσα σχεδόν όλα τα στελέχη, συμπεριλαμβανομένου του διευθύνοντα συμβούλου (CEO) Parag Agrawal, τον οικονομικό διευθυντή (CFO) Ned Segal, την υπεύθυνη πολιτικής Vijaya Gadde, τον γενικό σύμβουλο Sean Edgett, και την επικεφαλής του τμήματος πελατών Sarah Personette.

Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, οι πρώτοι δύο απομακρύνθηκαν μετά από επέμβαση της ασφάλειας του κτιρίου!

 

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων, είχε διαρρεύσει πως κάποιοι παράγοντες του Twitter εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε ένα ενδεχόμενο συμφωνίας, γεγονός που λογικά θα συνδέεται με την παραπάνω ενέργεια.

 

Μην νιώθετε, ωστόσο, άσχημα για αυτούς, καθώς πηγές αναφέρουν πως θα λάβουν από μερικές δεκάδες… εκατομμύρια δολάρια ο καθένας, ως αποζημίωση.

 

Είναι, λοιπόν, προφανές πως ο Μασκ ξεκίνησε ήδη τις σαρωτικές αλλαγές που είχε υποσχεθεί, και μένει να αποδειχθεί εάν τελικά θα καταφέρει να ανταπεξέλθει στο σύνολό τους, όπως επίσης και κατά πόσο αυτές, εφόσον πραγματοποιηθούν, θα τον δικαιώσουν ωφελώντας, και όχι ζημιώνοντας την πλατφόρμα.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: CNN

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)