Όταν κράσαραν τα Windows την ώρα που τα παρουσίαζε ο Μπιλ Γκέιτς [Δείτε ΒΙΝΤΕΟ]

137 0


Σχεδόν 25 χρόνια πριν, στις 20 Απριλίου του 1998, ο ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, βρισκόταν μαζί με τον συνεργάτη του στη σκηνή του συνεδρίου πληροφορικής COMDEX, προκειμένου να παρουσιάσουν τις νέες δυνατότητες των Windows 98, που επρόκειτο να κυκλοφορήσουν σε λίγους μήνες.

 

Μία εξ αυτών, ήταν η επαναστατική ικανότητα του λειτουργικού συστήματος να αναγνωρίζει τις νέες συσκευές που συνδέονται στον υπολογιστή, και να μπορούν να χρησιμοποιηθούν άμεσα, χωρίς την ανάγκη χειροκίνητης εγκατάστασης τρίτου λογισμικού, όπως ήταν απαραίτητο μέχρι τότε.

 

Για να την επιδείξουν στους εκατομμύρια θεατές που παρακολουθούσαν – μιας και η παρουσίαση μεταδιδόταν ζωντανά από το CNN στην τηλεόραση – συνέδεσαν επί τόπου ένα σκάνερ στον υπολογιστή που είχαν μπροστά τους.

 

Όλα φάνηκαν αρχικά να πηγαίνουν σύμφωνα με το σχέδιο, αφού εμφανίστηκε το παράθυρο αναγνώρισης καινούριας συσκευής, ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα αργότερα…

 

 

…τα Windows κράσαραν, με τη γνωστή “μπλε οθόνη” BSOD να εκθέτει τα δύο στελέχη της Microsoft, και τον Γκέιτς εμφανώς αμήχανο να αναφέρει χαριτολογώντας πως «αυτός πρέπει να είναι ο λόγος που δεν τα έχουμε κυκλοφορήσει ακόμη».

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


ΥΠΑΡΧΕΙ 1 ΣΧΟΛΙΟ

Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)