«Ποιο Laptop να πάρω με 500€;» [Χριστούγεννα 2023]

95 0


Οι φορητοί υπολογιστές αποτελούν αδιαμφησβήτητα ένα αναπόσπαστο και αναγκαίο εργαλείο για όλη την ακαδημαϊκή και τη μαθητική κοινότητα, ενώ επιβεβλημένα θεωρούνται πλέον και στον εργασιακό τομέα, αφού λίγα είναι τα επαγγέλματα της εποχής μας που δεν εξαρτώνται πλήρως, ή σε μεγάλο βαθμό από αυτούς.

Και με τις γιορτές να πλησιάζουν, τι καλύτερο δώρο για τον εαυτό σας ή τους κοντινούς σας ανθρώπους, από ένα ολοκαίνουριο και εντυπωσιακό laptop.

 

Η ακρίβεια, ωστόσο, «θερίζει», και η εύρεση ενός προσιτού αλλά παράλληλα αξιόπιστου και ισχυρού συστήματος, μπορεί να αποδειχτεί δύσκολο εγχείρημα για κάποιον που δεν κατέχει τις απαραίτητες γνώσεις.

 

Το internal.gr εξέτασε για εσάς τις επιλογές που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά, και σας παρουσιάζει μερικές από τις καλύτερες στο οικονομικό φάσμα των <500€ , ώστε να είστε σίγουροι ότι τα χρήματά σας θα αξιοποιηθούν σωστά και δεν θα πέσετε θύματα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης.

 

Σε αυτή την τιμή, λοιπόν, καταλήξαμε σε τρία μοντέλα με πανομοιότυπα τεχνικά χαρακτηριστικά και ελάχιστες διαφορές, που θα ικανοποιήσουν τον μέσο χρήστη που θέλει έναν γρήγορο και αξιόλογο υπολογιστή για τις καθημερινές του επαγγελματικές αλλά και ψυχαγωγικές ανάγκες.

 

Πρόκειται για τα Lenovo IdeaPad 3 14ABR8, HP 255 G10, και Dell Inspiron 3535, τα οποία διαθέτουν τον πανίσχυρο εξαπύρηνο επεξεργαστή AMD Ryzen 5 7530U, με 12 threads, αρχιτεκτονική Zen 3 και χρονισμό στα 2,0 GHz , μνήμη RAM 8 GB (DDR4), σκληρό δίσκο SSD χωρητικότητας 512 GB, και οθόνη ανάλυσης Full HD (1920 x 1080).

 

Οι διαφορές τους εντοπίζονται σε δευτερεύουσες λεπτομέρειες.

Πιο συγκεκριμένα, το Lenovo IdeaPad 3 14ABR8 έχει μικρότερη οθόνη 14 ιντσών, σε σχέση με τα άλλα δύο που αγγίζουν τις 15,6 ίντσες.

Επιπλέον, το Dell Inspiron 3535 ΔΕΝ φέρει IPS panel, σε αντίθεση με τους δύο αντιπάλους του.

Παράλληλα, το Lenovo IdeaPad 3 14ABR8 είναι το μόνο εκ των τριών που διαθέτει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων.

 

Σε ό,τι αφορά το βάρος, το Lenovo IdeaPad3 14ABR8 κερδίζει τον τίτλο του ελαφρύτερου (1,37 κιλά), με το HP 255 G10 να ακολουθεί (1,52 κιλά), και το Dell Inspiron 3535 να είναι το πιο βαρύ (1,62 κιλά).

 

Πρέπει να σημειωθεί πως τόσο το Lenovo IdeaPad 3 14ABR8, όσο και το HP 255 G10, έρχονται χωρίς προεγκατεστημένο λειτουργικό σύστημα, κάτι που σημαίνει πως θα χρειαστεί να “περάσετε” κάποιο εσείς, προκειμένου να μπορέσετε να τα χρησιμοποιήσετε.

Από την άλλη, το Dell Inspiron 3535 έρχεται με προεγκατεστημένα τα Windows 11 (Home).

 

Τονίζεται πως τα συγκεκριμένα λάπτοπ εξοπλίζονται με πληκτρολόγιο λατινικών χαρακτήρων, χωρίς φυσικά αυτό να επηρεάζει τη γλώσσα του συστήματος, παρά μόνο το οπτικό κομμάτι των πλήκτρων.

 

Όπως προαναφέρθηκε, και τα τρία ενδείκνυνται για καθημερινή και επαγγελματική χρήση, ενώ δεν θα απογοητεύσουν και σε κάποιες πιο απαιτητικές εργασίες. Δεν προορίζονται, ωστόσο, για “βαρύ” gaming, αφού δεν φέρουν αυτόνομη κάρτα γραφικών.

 

Η τιμή τους σήμερα διαμορφώνεται κατά βάση στα 470 – 500€ σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχονται και από υψηλό αριθμό καταστημάτων.

 

Κατά την αναζήτησή σας, δώστε προσοχή και επιβεβαιώστε τα τεχνικά στοιχεία, καθώς κυκλοφορούν αρκετές παραλλαγές των ίδιων μοντέλων στην αγορά, με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)