«Ποιο Tablet να πάρω με 200€;» [Χριστούγεννα 2023]

102 0


Το internal.gr συνεχίζει τους οδηγούς αγοράς τεχνολογικών συσκευών, και αυτή τη φορά σειρά παίρνουν και πάλι τα Tablets.

Άλλωστε, δεν υπάρχει καλύτερο δώρο για τις γιορτές από ένα ολοκαίνουριο και εντυπωσιακό τάμπλετ, που να είναι παράλληλα και προσιτό, ώστε να μην σας στοιχίσει μία περιουσία.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις για την παρούσα χρονική περίοδο, με τιμή που να μην ξεπερνά τα 200€.

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία θεωρείται «επικίνδυνη», και θα πρέπει να είστε αρκετά προσεκτικοί για τυχόν παγίδες, αφού παρατηρούνται κάποια καταστήματα που πουλάνε παλιά και αμφιβόλου αξιοπιστίας μοντέλα, σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.

 

Σε αυτή τη χρηματική ζώνη, βρήκαμε τρεις ιδιαίτερα αξιόλογες και ενδιαφέρουσες επιλογές.

 

Το Lenovo Tab M10 Plus 3ης γενιάς αποτελεί την πρώτη από αυτές, με ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως οκταπύρηνο επεξεργαστή 2 x 2,0 + 6 x 1,8 GHz, μνήμη RAM 4 GB, μεγάλη οθόνη IPS 10,61 ιντσών υψηλής ανάλυσης 2K (1200 x 2000), κάμερες 8 MP πίσω και μπροστά, μπαταρία 7700 mAh και αποθηκευτικό χώρο 128 GB.

Πρόκειται για μία επώνυμη επιλογή, με την Lenovo να θεωρείται πλέον μία εκ των κορυφαίων κατασκευαστών των συγκεκριμένων συσκευών, αλλά και της τεχνολογίας γενικότερα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε επίπεδο αξιοπιστίας και εγγύησης.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 190 – 200 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από αρκετά καταστήματα.

 

Την ίδια στιγμή, διατίθεται και το Xiaomi Redmi Pad 10,61″, με επίσης οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο στα 2 x 2,2 + 6 x 2,0 GHz, μνήμη RAM 4 GB, οθόνη IPS 10,61 ιντσών 2K ανάλυσης (1200 x 2000), μεγάλη μπαταρία 8000 mAh, ευρύ αποθηκευτικό χώρο 128 GB, και κάμερες 8 MP πίσω και μπροστά.

Και η Xiaomi, σαν εταιρεία, φέρει αντίστοιχο επίπεδο κύρους με τη Lenovo, και θεωρείται εδώ και αρκετά χρόνια μία αξιόπιστη και δυναμική εταιρεία τεχνολογίας, με τις εντυπώσεις να είναι κυρίως θετικές.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται παρομοίως στα 190 – 200 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από ικανοποιητικό αριθμό καταστημάτων.

 

Για το τέλος κρατήσαμε το Teclast M50 Pro, με οκταπύρηνο επεξεργαστή 2 x 2,0 + 6 x 1,8 GHz, μνήμη RAM 8 GB, οθόνη IPS 10,1 ιντσών ανάλυσης Full HD+ (1920 x 1200), μπαταρία 6000 mAh, διπλή κάμερα 13 + 0,3 MP πίσω και 5 MP μπροστά, και τεράστιο αποθηκευτικό χώρο 256 GB.

Προφανώς, στην προκειμένη περίπτωση, η Teclast δεν φέρει τη φήμη και την αναγνωρισιμότητα των άλλων δύο εταιρειών, χωρίς, ωστόσο, αυτό να μεταφράζεται απαραίτητα ως κάτι αρνητικό για την γενικότερη ποιότητα των προϊόντων της.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 190 – 200 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από υψηλό αριθμό καταστημάτων.

 

Σε ό,τι αφορά το λειτουργικό σύστημα, το Teclast M50 Pro «τρέχει» Android 13, ενώ τα Xiaomi Redmi Pad και Lenovo Tab M10 Plus 3ης γενιάς χρησιμοποιούν προς το παρόν την προηγούμενη έκδοση, Android 12, με την ενημέρωση για τη νεότερη έκδοση να βρίσκεται στα “σκαριά” και για τα δύο.

 

Συγκρίνοντας τα τρία παραπάνω μοντέλα, συμπεραίνουμε ότι δεν υπάρχει ξεκάθαρος “νικητής”, αφού καθένα υπερτερεί και υπολείπεται σε διαφορετικούς τομείς.

 

Τα Xiaomi Redmi Pad και Lenovo Tab M10 Plus 3ης γενιάς διαθέτουν σχετικά πανομοιότυπα τεχνικά χαρακτηριστικά, με τις διαφορές να έγκεινται κατά βάση στον ελαφρώς γρηγορότερο επεξεργαστή και την ελάχιστα μεγαλύτερη μπαταρία του πρώτου.

 

Από την άλλη, το Teclast M50 Pro φέρει διπλάσια μνήμη RAM και αποθηκευτικό χώρο από τα άλλα δύο, όπως και καλύτερη πίσω κάμερα, ενώ στα μειονεκτήματα συγκαταλέγονται η αρκετά μικρότερη μπαταρία συγκριτικά με τους αντιπάλους του, όπως και η ελαφρώς μικρότερη οθόνη.

 

Η τελική απόφαση είναι σαφώς υποκειμενική, και εξαρτάται από τις δικές σας προτεραιότητες και προσωπικές ανάγκες.

 

Κατά την αναζήτησή σας, δώστε προσοχή και επιβεβαιώστε τα τεχνικά στοιχεία, καθώς κυκλοφορούν αρκετές παραλλαγές των ίδιων μοντέλων στην αγορά, με διαφορετικά χαρακτηριστικά.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)