Ποιος browser είναι καλύτερος για αδύναμους υπολογιστές;

520 0


Πολλές συζητήσεις έχουν ανοίξει σχετικά με το ποιος browser είναι ο καλύτερος. Οι απόψεις διίστανται, και παρ’ όλο που ο κάθε ένας έχει τα «δυνατά» του και τα «αδύνατά» του σημεία, η αλήθεια είναι ότι σε έναν ισχυρό υπολογιστή, οι διαφορές στις επιδόσεις είναι μικρές και αμελητέες.

 

Αδιαμφισβήτητα, οι δύο ποιοτικότεροι browsers αυτή τη στιγμή είναι ο Chrome και ο Firefox. Μεταξύ αυτών των δύο, όμως, ποιος είναι ο πιο γρήγορος και ποιος προτιμάται για αδύναμα συστήματα;

 

Ο Chrome, είναι ίσως αρκετά πιο αξιόπιστος και σταθερός από τον Firefox, έχει όμως ένα σημαντικό μειονέκτημα. Απαιτεί πολλή μνήμη. Υπερβολικά πολλή μνήμη. Και εκεί βασίζεται και η σταθερότητά του, ότι δηλαδή μπορεί να καταναλώνει περισσότερη RAM, αλλά χάρη σε αυτό σου προσφέρει απροβλημάτιστο σερφάρισμα. Τι γίνεται όμως, όταν αυτή η μνήμη… δεν υπάρχει;

 

Σε συστήματα με λίγη μνήμη RAM, ο Chrome δεν θα λειτουργεί γρήγορα και ομαλά, αφού η μνήμη που θα απαιτεί θα είναι περισσότερη από την προσφερόμενη, ειδικά δε σε περιπτώσεις πολλών καρτελών, παραθύρων κτλ.

 

Ο Firefox, από την άλλη, έχει αποδείξει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα πολύ πιο εύκολα σε συνθήκες χαμηλών προδιαγραφών, απομακρύνοντας έτσι κολλήματα, κρασαρίσματα και μεγάλες αναμονές εκεί όπου ο Chrome θα τα είχε. Και αυτό, γιατί ο Firefox, μπορεί να έχει κάποια θεματάκια και να μην είναι «άψογος» λειτουργικά όπως ο Chrome, όμως απαιτεί πολύ λιγότερη RAM και άλλα χαρακτηριστικά από εκείνον, παρέχοντας έτσι μία καλύτερη γενική εμπειρία στους χρήστες με αδύναμους υπολογιστές.

 

Με λίγα λόγια, λοιπόν, Firefox εάν έχετε αδύναμο σύστημα, Chrome εάν έχετε δυνατό.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: SWR.de

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)