Πώς να αλλάξετε το φόντο του υπολογιστή

844 0


Το φόντο της επιφάνειας εργασίας ενός υπολογιστή, είναι ο τρόπος του καθενός να εκφράσει την προσωπικότητά του και να προσδώσει ενδιαφέρον στον καθημερινό “χώρο εργασίας” του. Παρακάτω θα δείτε τις πιο απλές μεθόδους για να το αλλάξετε και να το αντικαταστήσετε με κάποιο της επιλογής σας.

 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να αλλάξετε το background σε ένα σύστημα που χρησιμοποιεί Windows, είναι να κάνετε δεξί κλικ στο αρχείο της εικόνας / φωτογραφίας / wallpaper που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, και να επιλέξετε “Ορισμός ως φόντου επιφάνειας εργασίας” .

 

 

Αμέσως, το τωρινό σας φόντο θα αντικατασταθεί με αυτό που διαλέξατε. Μετά το πέρας της διαδικασίας, μπορείτε αν θέλετε να διαγράψετε, ή να μεταφέρετε αλλού το συγκεκριμένο αρχείο από τον φάκελο / διαδρομή που βρίσκεται – το φόντο δεν θα επηρεαστεί.

Η παραπάνω μέθοδος διατίθεται πανομοιότυπα σε όλες τις εκδόσεις των Windows.

 

Εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε κάποιο “σκέτο” χρώμα, ή πολλές εικόνες και φωτογραφίες αντί μίας, η διαδικασία είναι ελαφρώς πιο περίπλοκη.

Θα χρειαστεί να πραγματοποιήσετε δεξί κλικ σε κάποιο κενό σημείο της επιφάνειας εργασίας, και έπειτα να επιλέξετε “Εξατομίκευση” .

 

 

Στο επόμενο παράθυρο που θα εμφανιστεί, πατήστε στο κουμπί που αναγράφει “Εικόνα” , ώστε να αναπτυχθεί και να εμφανίσει τις υπόλοιπες επιλογές.

 

 

Αυτές είναι το “Αμιγές χρώμα” και η “Παρουσίαση” . Διαλέγοντας το “Αμιγές χρώμα” , σας δίνεται μία παλέτα χρωμάτων, από την οποία επιλέγετε αυτό που σας αρέσει, εάν θέλετε να χρησιμοποιήσετε ένα απλό χρώμα για φόντο, αντί για κάποια εικόνα ή φωτογραφία.

 

 

Εάν διαλέξετε την “Παρουσίαση” , θα σας εμφανιστεί ένα ειδικό μενού από το οποίο μπορείτε να διαλέξετε έναν φάκελο του υπολογιστή σας στον οποίο έχετε τοποθετήσει πολλές εικόνες και φωτογραφίες, ώστε αυτές να εναλλάσσονται αυτομάτως. Επιπλέον, έχετε τη δυνατότητα να ρυθμίσετε το χρονικό διάστημα που θα παραμένει η κάθε εικόνα, όπως επίσης και αν αυτές θα προβάλλονται με αλφαβητική σειρά ή τυχαία.

 

 

Τέλος, στο κάτω μέρος των καρτελών “Εικόνα” και “Παρουσίαση” , υπάρχει η “Επιλογή προσαρμογής” . Μεταβάλλοντας αυτή τη ρύθμιση, μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο που εμφανίζονται οι φωτογραφίες του φόντου που ορίζετε. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε η εικόνα να επαναλαμβάνεται, να “τεντώνεται”, να τοποθετείται στο κέντρο της οθόνης κτλ.

 

Σημειώστε ότι το παραπάνω γραφικό περιβάλλον χρήσης, αποτελεί μέρος των Windows 10. Για παλαιότερες εκδόσεις των Windows, η μεθοδολογία είναι παρόμοια, ωστόσο τα μενού, οι επιλογές και τα παράθυρα διαφέρουν οπτικά σε μεγάλο βαθμό.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: PCWorld

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)