Πώς να απενεργοποιήσετε τα προγράμματα που ανοίγουν αυτόματα κατά την εκκίνηση

705 0


Κατεβάσατε ένα πρόγραμμα, και αυτό τώρα φορτώνει αυτόματα κάθε φορά που ανοίγει ο υπολογιστής. Εκτός του ότι κάτι τέτοιο μπορεί να είναι πολύ εκνευριστικό, έχει και ως αποτέλεσμα την μείωση της ταχύτητας εκκίνησης. Φανταστείτε, λοιπόν, τι συμβαίνει όταν ανοίγουν αυτόματα πολλά προγράμματα μαζί κατά το ξεκίνημα του υπολογιστή.

 

Μέχρι πρότινος δεν υπήρχε «επίσημη» λύση μέσω των Windows, και οι χρήστες έπρεπε να καταφύγουν σε third party λύσεις. Πλέον, μέσω των Windows 10, μπορεί κάποιος να απενεργοποιήσει όποια προγράμματα δεν θέλει να ξεκινούν αυτόματα όταν ανοίγει τον υπολογιστή, ώστε να αποφύγει κολλήματα και άσκοπες αναμονές.

 

Για να το κάνει αυτό, θα πρέπει να ανοίξει την Αναζήτηση των Windows (εικονίδιο με μεγεθυντικό φακό στη γραμμή εργασιών), και να γράψει «Εφαρμογές εκκίνησης». Πατώντας το αποτέλεσμα που θα εμφανιστεί, ο χρήστης μεταφέρεται σε ένα παράθυρο με μία λίστα που εμφανίζονται όλα τα προγράμματα που είναι εγκατεστημένα στο σύστημά του. Στα δεξιά της λίστας, υπάρχει επιλογή Ενεργοποίησης / Απενεργοποίησης για κάθε ένα από αυτά. Έτσι, λοιπόν, εάν κάποιος θέλει να απενεργοποιήσει την αυτόματη εκκίνηση ενός προγράμματος κατά το άνοιγμα του υπολογιστή, το μόνο που έχει να κάνει είναι να γυρίσει την επιλογή του συγκεκριμένου προγράμματος στο «Ανενεργό». Αντίθετα, εάν κάποιος θέλει να ρυθμίσει κάποιο συγκεκριμένο πρόγραμμα να ανοίγει αυτόματα κατά την εκκίνηση του υπολογιστή, χρειάζεται απλά να γυρίσει την επιλογή του εκάστοτε προγράμματος στο «Ενεργό».

 

Μάλιστα, κάτω από το κουμπί ενεργοποίησης – απενεργοποίησης, υπάρχει και μία σήμανση που αναφέρει εάν το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχει μεγάλη ή μικρή επίδραση στον χρόνο εκκίνησης του υπολογιστή, εάν αυτό είναι ρυθμισμένο να ανοίγει αυτόματα κατά την εκκίνηση.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: NewsBeezer

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)