Πώς να κάνετε αναφορά ένα ψεύτικο προφίλ στο Facebook

251 0


Το Facebook έρχεται να λύσει μία διαχρονική παθογένειά του, έπειτα από μία αδικαιολόγητα μακρά περίοδο αδράνειας, επιτρέποντας, πλέον, την αναφορά ψεύτικων λογαριασμών στην πλατφόρμα.

 

Για πάρα πολλά χρόνια, το συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο ήταν άκρως επιρρεπές απέναντι σε καταχρηστικές τακτικές επιτήδειων, που μέχρι τώρα δημιουργούσαν με εντυπωσιακή, σχεδόν ύποπτη ευκολία, όσα πλαστά προφίλ επιθυμούσαν, συνήθως για την εκπλήρωση υπόγειων και σαθρών σκοπών.

 

Το Facebook φαίνεται πως θέλει τώρα να αναιρέσει την ηχηρή απουσία του από το θέμα, δίνοντας τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του να αναφέρουν τους ψεύτικους λογαριασμούς που εντοπίζουν, ώστε να απομακρύνονται από την πλατφόρμα.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο καθένας μπορεί, πια, να επισκέπτεται τη σελίδα του ψεύτικου προφίλ που θέλει να καταγγείλει, και πατώντας στις τρεις τελείες, να μεταβαίνει στην επιλογή «Βρείτε υποστήριξη ή υποβάλετε αναφορά», και από εκεί να επιλέγει «Ψεύτικος λογαριασμός».

 

Μόλις υποβληθεί η αναφορά, ο χρήστης ενημερώνεται πως το αίτημά του έχει αποσταλεί για έλεγχο, τόσο από το ανθρώπινο δυναμικό του Facebook, όσο και από τους ειδικούς αλγόριθμους που διαθέτει.

 

Μάλιστα, όταν η εξέταση ολοκληρωθεί, ο χρήστης που προέβη στην αναφορά θα λάβει και μία ειδοποίηση σχετικά με την έκβασή της.

 

Αξίζει να σημειωθεί, πως μόλις τον περασμένο Μάιο το internal.gr ασχολήθηκε με την εξοργιστική ανοχή και απάθεια του Facebook σε περίπτωση δυσφήμισης αναγνώστη μας, από ανάλογο ψεύτικο προφίλ.

Τότε, δεν ήταν ακόμη δυνατή η καταγγελία πλαστών λογαριασμών.

 

Ελπίζουμε, ειλικρινά, η συγκεκριμένη προσθήκη να είναι ουσιώδης και να αποτελέσει το εφαλτήριο για την οριστική αποπομπή διάφορων παρακμιακών στοιχείων που λυμαίνονται το κοινωνικό δίκτυο.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Bloomberg

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)