loader image

Πώς να κρύψετε μία φωτογραφία στο Instagram χωρίς να τη διαγράψετε

71 0

Όντας πλέον για πολλούς ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας εδώ και αρκετά χρόνια, το Instagram είναι αδιαμφισβήτητα το πιο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο με κύριο αντικείμενο τις φωτογραφίες. Μετά από τόσα χρόνια χρήσης, θα ήταν λογικό κάποιος να θέλει να αποκρύψει μία ή περισσότερες παλιές φωτογραφίες που είχε ανεβάσει πριν από πολύ καιρό, ή απλά να έχει μετανιώσει για τη δημοσίευση κάποιας πρόσφατης φωτογραφίας του. Η διαγραφή, ωστόσο, σημαίνει οριστική απομάκρυνση της εκάστοτε φωτογραφίας ή βίντεο, μαζί με τα σχόλια και τον αριθμό των likes που τη συνοδεύουν, και χωρίς δυνατότητα αναίρεσης της πράξης.

 

Έτσι, η εφαρμογή δίνει πλέον τη δυνατότητα στους χρήστες που δεν είναι σίγουροι για τη διατήρηση ή τη διαγραφή κάποιας τους δημοσίευσης, να την αρχειοθετήσουν. Με τη μεταφορά κάποιας φωτογραφίας ή βίντεο στο αρχείο, η ανάρτηση εξαφανίζεται από το προφίλ του χρήστη, ωστόσο δεν διαγράφεται!

Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να κρατήσετε τις παλιές σας δημοσιεύσεις, με τα στατιστικά τους, στο προσωπικό σας αρχείο, το οποίο δεν είναι προσβάσιμο από κανέναν άλλο πέρα από εσάς. Μάλιστα, εάν κάποια στιγμή αλλάξετε ξανά γνώμη, μπορείτε να την επανεμφανίσετε στο προφίλ σας, χωρίς να δημοσιευθεί εκ νέου, διατηρώντας τα παλιά της likes και σχόλια.

 

Ο πιο απλός τρόπος για να αρχειοθετήσετε μία δημοσίευσή σας είναι ο ακόλουθος:

Μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας, μέσω της εφαρμογής.

Βρείτε τη φωτογραφία ή το βίντεο που θέλετε να μετακινήσετε στο αρχείο, και χωρίς να την ανοίξετε, πατήστε παρατεταμένα πάνω της.

Θα σας εμφανιστούν οι δύο παραπάνω επιλογές. Πατήστε “Αρχειοθέτηση” και αυτό ήταν. Η συγκεκριμένη ανάρτηση πλέον έχει μεταφερθεί στο αρχείο σας, και δεν εμφανίζεται στο προφίλ σας.

 

Για να δείτε ανά πάσα στιγμή τον φάκελο των αρχειοθετημένων δημοσιεύσεών σας, μεταβείτε στη σελίδα του προφίλ σας και πατήστε στις 3 οριζόντιες γραμμές πάνω δεξιά. Θα σας εμφανιστεί ένα μενού, και από εκεί θα επιλέξετε την “Αρχειοθήκη” . Έπειτα επιλέξτε στο πάνω μέρος τον τίτλο της σελίδας με το βελάκι δεξιά του, και στη συνέχεια πηγαίνετε στην “Αρχειοθήκη δημοσιεύσεων” .

 

Εάν θέλετε να επαναφέρετε κάποια από τις δημοσιεύσεις που βρίσκονται εκεί, στο προφίλ σας, πατήστε την παρατεταμένα και στη συνέχεια πατήστε “Εμφάνιση στο προφίλ” .

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Ιδιοκτήτης internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)