Πώς να βρείτε εάν και πού υπάρχουν δικές σας φωτογραφίες στο ίντερνετ

234 0


Όσο χρήσιμο και μαγευτικό μπορεί να είναι το διαδίκτυο, ενίοτε μπορεί να γίνει εξίσου σκοτεινό και επικίνδυνο.

 

Μεγάλη κουβέντα γίνεται εδώ και πολλά χρόνια, σχετικά με την προστασία των προσωπικών δεδομένων στο ίντερνετ, και κατά πόσο αυτά μπορούν να διατηρηθούν ασφαλή και ακέραια σε έναν ψηφιακό κόσμο που χαρακτηρίζεται από ανωνυμία.

 

Ένας από τους μεγαλύτερους κινδύνους που μπορεί να αντιμετωπίσει ο κάθε ένας από εμάς, είναι η κλοπή ταυτότητας, δηλαδή η κακόβουλη αντιποίηση διάφορων προσωπικών μας στοιχείων από επιτήδειους, με σκοπό να προσποιηθούν εμάς.

Αυτό συνήθως συμβαίνει εν αγνοία μας, και ένα από τα πιο ευάλωτα δεδομένα μας σε αυτή τους την απόπειρα, είναι οι φωτογραφίες μας, ιδιαίτερα στην εποχή των κοινωνικών δικτύων.

 

Το PimEyes, ένα νέο εργαλείο αναγνώρισης προσώπου με τεχνητή νοημοσύνη, υπόσχεται να αναζητήσει σε όλο το διαδίκτυο δικές σας φωτογραφίες, προκειμένου να εντοπίσει εάν και πού έχουν χρησιμοποιηθεί χωρίς τη συναίνεσή σας.

 

Η πλατφόρμα σας επιτρέπει να ανεβάσετε μία ή περισσότερες δικές σας φωτογραφίες, ώστε στη συνέχεια, με τον ειδικό αλγόριθμο που διαθέτει, να την/τις συγκρίνει με άλλες που θα ανιχνεύσει στον παγκόσμιο ιστό και θα φέρουν κοινά χαρακτηριστικά, και εν τέλει να σας παρουσιάσει συγκεντρωμένα τα αποτελέσματα, μαζί με την ηλεκτρονική τοποθεσία του καθενός.

Η δωρεάν έκδοση επιτρέπει μέχρι και 3 αναζητήσεις καθημερινά, ενώ δεν απαιτείται η δημιουργία λογαριασμού.

 

Μέχρι στιγμής, έχει λάβει πληθώρα θετικών σχολίων για τη λειτουργία του, ενώ έχει προβληθεί και από πολλά δημοφιλή ενημερωτικά δίκτυα, όπως το CNN, το BBC, τους New York Times και την Washington Post.

 

Σημείωση: Το internal.gr δεν εγγυάται σε καμία περίπτωση την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του PimEyes, καθώς ουδεμία σχέση τηρεί με αυτό, παρά μόνο το παρουσιάζει ως διαθέσιμη επιλογή.

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)