«Σπόντες» για Windows 12 από Microsoft και Intel

78 0


Τι κι αν η Microsoft δήλωνε, πριν από μερικά χρόνια, πως τα Windows 10 θα είναι η τελευταία έκδοση των Windows, και έπειτα κυκλοφόρησε τα Windows 11, με ιδιαίτερα, μάλιστα, αυστηρές απαιτήσεις συστήματος, που απέκλειαν εκατομμύρια υπολογιστές από την αναβάθμιση.

Τώρα, λιγότερο από δύο χρόνια μετά, φαίνεται πως ήδη ετοιμάζει και τα… Windows 12.

 

Αυτό, τουλάχιστον, προδίδουν κάποιες εσωτερικές πληροφορίες της Intel, σχετικά με επερχόμενους επεξεργαστές της, αλλά και δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της ίδιας της Microsoft.

 

Πιο συγκεκριμένα, γνωστός χρήστης του Twitter που φημίζεται για τέτοιου είδους διαρροές, έφερε στο φως απόρρητα στοιχεία σχετικά με τους Intel Core 14ης γενιάς, ή αλλιώς Meteor Lake, σύμφωνα με τα οποία θα υποστηρίζουν τα Windows 12.

Κάτι τέτοιο σημαίνει πως έχουν πραγματοποιηθεί κάποιες δοκιμές συμβατότητας πάνω στο συγκεκριμένο λειτουργικό σύστημα, συνεπώς αυτό όχι μόνο βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, αλλά αυτή είναι και αρκετά προχωρημένη.

 

Λίγες ημέρες νωρίτερα, ο διευθυντής του τμήματος μάρκετινγκ της Microsoft, σε συνέντευξή του τόνισε:

Ξεκινώντας να αναπτύσσουμε μελλοντικές εκδόσεις των Windows, θα σκεφτούμε και άλλα σημεία όπου η τεχνητή νοημοσύνη θα πρέπει να διαδραματίζει φυσικό ρόλο σε ό,τι αφορά την εμπειρία.

 

Με την τεχνητή νοημοσύνη να βρίσκεται ακόμη σε πολύ πρώιμο στάδιο, είναι προφανές και λογικό πως εάν η Microsoft θέλει να την ενσωματώσει σε μεγάλο βαθμό στα επόμενα Windows, θα πρέπει να συνεργαστεί στενά με τους κατασκευαστές επεξεργαστών. Αυτό, ενδεχομένως, να εξηγεί την αναφορά υποστήριξης στα έγγραφα της Intel.

 

Σημειώνεται πως οι Meteor Lake αναμένονται στα τέλη του φετινού έτους, ή το αργότερο στις αρχές του 2024.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)