Πώς πάνε οι πωλήσεις των iPhone και Mac;

82 0


Είναι αλήθεια πως τα προϊόντα της Apple γνωρίζουν διαχρονικά μεγάλη επιτυχία, δίχως οι πωλήσεις τους να επηρεάζονται ιδιαίτερα από δευτερεύοντες παράγοντες, όπως η ακρίβεια και οι πανδημίες.

 

Και αυτό αποδεικνύεται για άλλη μία φορά, αφού ο τεχνολογικός κολοσσός σημείωσε νέο εποχικό ρεκόρ εσόδων το περασμένο φθινόπωρο, παρά το γεγονός ότι οι συνολικές πωλήσεις κατέγραψαν πτωτική πορεία για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο.

 

Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας, κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα, άγγιξαν το ιλιγγιώδες ποσό των 89,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων ( ~ 81,7 δισεκατομμύρια Ευρώ), με τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Tim Cook, να εξηγεί πως το iPhone 15 έκανε δυναμική «είσοδο» στην αγορά, πετυχαίνοντας σημαντικά περισσότερες πωλήσεις συγκριτικά με το iPhone 14 κατά την αντίστοιχη χρονική περίοδο, πέρυσι.

 

Τα πράγματα δεν ήταν, ωστόσο, τόσο ευοίωνα και για το τμήμα υπολογιστών της Apple, αφού οι πωλήσεις των Mac κατρακύλησαν κατά 34% μέσα σε έναν χρόνο, με τον Κουκ να χαρακτηρίζει «δύσκολη» και «απαιτητική» την τρέχουσα κατάσταση στην αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

 

Με τη σειρά του, το iPad, που δεν έχει ανανεωθεί πρόσφατα με νέα μοντέλα, σημείωσε πτώση εσόδων της τάξεως του 10%, ενώ και τα έξυπνα ρολόγια Apple Watch είδαν μειωμένες πωλήσεις, με τα έσοδα της κατηγορίας να ελαττώνονται κατά 3%.

 

Σε αντίθετη τροχιά, το τμήμα υπηρεσιών επισκευής (service) της εταιρείας κατέγραψε αυξημένα έσοδα κατά 16%.

 

Τα στατιστικά στοιχεία της εορταστικής περιόδου που προηγήθηκε δεν έχουν δημοσιοποιηθεί ακόμη, και μένει να δούμε τόσο εάν η σαρωτική πορεία του iPhone 15 συνεχίστηκε, όσο και εάν οι τομείς που κατέγραψαν πτωτική τάση, ανέκαμψαν.

 

εικόνα άρθρου: SimonWaldherr

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)