Πώς να δω ποιος μπήκε στο προφίλ μου στο Facebook;

114 0


Τα κοινωνικά δίκτυα, και πόσο μάλλον το Facebook, αποτελεί για μία μεγάλη μερίδα κόσμου, έναν καθημερινό δίαυλο επικοινωνίας και αλληλεπίδρασης με φίλους, γνωστούς, αλλά και ξένους ανθρώπους από όλο τον κόσμο.

 

Μία από τις συχνότερες απορίες που ταλανίζουν πολλούς χρήστες καθημερινά, είναι το κατά πόσο είναι εφικτό να μάθουμε ποιος επισκέφθηκε το προσωπικό μας προφίλ στην πλατφόρμα, όπως επίσης και ποιες ήταν οι επόμενες κινήσεις του μετέπειτα.

 

Για καλή τύχη των… stalkers, το Facebook δεν ενημερώνει και δεν ειδοποιεί με κανέναν τρόπο τους χρήστες για τις επισκέψεις που δέχονται στο προσωπικό προφίλ τους, ούτε αυτές καταγράφονται κάπου αλλού πέρα από το ιδιωτικό αρχείο δραστηριοτήτων του ατόμου που τους έψαξε, εφόσον πραγματοποίησε αναζήτηση για την εύρεση του λογαριασμού τους.

 

Αντίστοιχα, οι χρήστες δεν μπορούν να γνωρίζουν εάν κάποιος τρίτος προέβαλλε μία φωτογραφία ή ένα βίντεό τους, παρά μόνο εάν εκείνος κάνει το “λάθος” να αντιδράσει, σχολιάσει ή κοινοποιήσει.

 

Εξαίρεση αποτελούν τα live βίντεο, όπου ο χρήστης που τα μεταδίδει μπορεί να δει ποιοι τα παρακολουθούν την ώρα της ζωντανής μετάδοσης.

Εάν, όμως, κάποιος αναπαράγει ένα «μαγνητοσκοπημένο» live βίντεό μας, μετά το κλείσιμο της απευθείας μετάδοσής του, τότε η ταυτότητά του δεν αποκαλύπτεται.

 

Με αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι διάφορες εφαρμογές και ιστοσελίδες που υπόσχονται κάτι διαφορετικό από τα παραπάνω, αποτελούν – στην καλύτερη περίπτωση – απάτη, ενώ αρκετές στοχεύουν και στην υποκλοπή των στοιχείων σύνδεσης του λογαριασμού σας.

 

Σημειώστε πως τα παραπάνω ισχύουν κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου, και δεν αποκλείεται μελλοντικά να αλλάξουν.

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)