Τα πάντα για τους AMD Ryzen 6000: Τεχνικές προδιαγραφές, πότε κυκλοφορούν

189 0


Ένας χρόνος έχει περάσει πλέον από την κυκλοφορία της τρέχουσας γενιάς επεξεργαστών Ryzen, των Ryzen 5000, και η AMD φαίνεται πως φέτος θα “πάρει ρεπό” και δεν θα ανακοινώσει νέες εκδόσεις.

 

Συνεπώς, αυτό σημαίνει ότι η παρουσίαση και η κυκλοφορία των Ryzen 6000 μετατίθεται για το 2022, χωρίς να υπάρχει ακόμη επίσημη ημερομηνία για αυτό.

Οι φήμες, ωστόσο, δίνουν και παίρνουν, και οι υποψήφιοι αγοραστές νέων υπολογιστών θέλουν να μάθουν περισσότερες λεπτομέρειες, ώστε να ξέρουν πώς θα κινηθούν.

 

Μέχρι τώρα, υπάρχουν αναφορές πως οι επερχόμενοι Ryzen 6000 θα είναι κατά έως και 40% γρηγορότεροι από την προηγούμενη γενιά, ενώ το πιθανότερο σενάριο προβλέπει ότι θα χρησιμοποιούν την νέα αρχιτεκτονική της εταιρείας, Zen 4, η οποία θα συνεπάγεται και χρήση νέου socket.

 

Χάρη σε αυτή την αρχιτεκτονική, οι Ryzen 6000 θα κατασκευάζονται στα 5 nm, σε αντίθεση με τα 7 nm που κατασκευάζονται οι Ryzen 5000 τώρα, που βασίζονται στην αρχιτεκτονική Zen 3.

Αυτό θα προσφέρει τόσο αυξημένες επιδόσεις κατά 15%, όσο και εξοικονόμηση ενέργειας κατά 30%.

Επιπλέον, φημολογείται και βελτίωση της τάξης του 25% στην μονοπύρηνη απόδοση των επεξεργαστών αυτών.

 

Σε ότι αφορά τις ταχύτητες, λέγεται πως οι νέοι Ryzen 6000 θα είναι χρονισμένοι στα 5 GHz.

 

Το χρονικό διάστημα που θα εμφανιστούν προσδιορίζεται στο δεύτερο εξάμηνο του 2022, ενώ οι τιμές αναμένεται να είναι αντίστοιχες των μοντέλων της σειράς 5000.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Newegg

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)