Τι είναι η κίτρινη και πράσινη τελεία που εμφανίζεται στο πάνω μέρος της οθόνης του iPhone και του iPad;

214 0


Εάν έχετε χρησιμοποιήσει iPhone με iOS 14 ή νεότερο, θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει, κάποια στιγμή, την ύπαρξη μίας κίτρινης ή πράσινης τελείας, στο επάνω δεξιά μέρος της οθόνης, η οποία εμφανίζεται και έπειτα εξαφανίζεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

 

Για να βρίσκεστε εδώ, μάλλον αναρωτιέστε τι σημαίνει.

 

Η απάντηση είναι ίσως απλούστερη από ό,τι μπορεί να φανταζόσασταν.

 

Όταν εμφανίζεται η κίτρινη ένδειξη, σημαίνει πως κάποια εφαρμογή, υπηρεσία, ή ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί εκείνη τη στιγμή το μικρόφωνο της συσκευής μας.

Το σχήμα ενδέχεται να είναι τετράγωνο, αντί για κύκλος, εφόσον έχει ενεργοποιηθεί η αντίστοιχη ρύθμιση προσβασιμότητας για διάκριση χωρίς χρώματα.

 

Αντίστοιχα, η πράσινη ένδειξη σημαίνει πως κάποια εφαρμογή, υπηρεσία, ή ιστοσελίδα, χρησιμοποιεί εκείνη τη στιγμή είτε μόνο την κάμερα της συσκευής μας, είτε την κάμερα συνδυαστικά με το μικρόφωνο.

 

Σκοπός αυτής της λειτουργίας, είναι να μας γνωστοποιηθούν και να αποφευχθούν μη εξουσιοδοτημένες καταγραφές ήχου και εικόνας από το κινητό μας, από τυχόν κακόβουλο λογισμικό που ενεργοποιεί κρυφά την κάμερα και το μικρόφωνο χωρίς την έγκρισή μας, αλλά και για να γνωρίζουμε ανά πάσα στιγμή πότε είναι ενεργοποιημένα τα οπτικοακουστικά μέσα της συσκευής μας.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: CNET

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)