Τι συμβαίνει με την ακτινοβολία του iPhone 12; Είναι επικίνδυνη;

112 0


Έκδηλη ανησυχία στους καταναλωτές έχει προκαλέσει τις τελευταίες ημέρες η είδηση ότι η Γαλλία απαγόρευσε την πώληση του iPhone 12, εξαιτίας υπερβολικής ακτινοβολίας που ξεπερνά τα επιτρεπτά όρια.

Μάλιστα, η τοπική ρυθμιστική αρχή υποχρεώνει την Apple να διορθώσει το πρόβλημα και στις υπάρχουσες συσκευές, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα την αναγκάσει να προχωρήσει σε ανάκληση όλων των ενεργών συσκευών που έχουν πωληθεί στην αγορά από τότε που κυκλοφόρησε το μοντέλο, το 2020!

 

Όπως είναι προφανές, το άκουσμα κάτι τέτοιου φέρνει ευνόητα τρόμο στο μυαλό των κατόχων του συγκεκριμένου μοντέλου, ιδιαίτερα αυτών που το χρησιμοποιούν καθημερινά εδώ και καιρό.

Τι συμβαίνει, όμως, πραγματικά;

 

Πράγματι, η αρμόδια εποπτική αρχή παρήγγειλε την παύση των πωλήσεων του iPhone 12 στη γαλλική επικράτεια, επειδή, έπειτα από μετρήσεις που πραγματοποίησε, ανακάλυψε ότι ο δείκτης SAR της συγκεκριμένης συσκευής, δηλαδή ο δείκτης που δείχνει πόση ραδιοσυχνότητα απορροφά το ανθρώπινο σώμα από τη συσκευή, ξεπερνά τα αντίστοιχα Ευρωπαϊκά όρια.

Μόλις το θέμα έγινε γνωστό, μία σειρά από άλλες Ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Γερμανία και η Ιταλία, δήλωσαν ότι θα εξετάσουν και θα παρακολουθούν στενά το ζήτημα.

 

Η Apple, από τη μεριά της, αρνείται το παραπάνω πόρισμα, λέγοντας πως ο γαλλικός ρυθμιστής χρησιμοποίησε διαφορετικά πρωτόκολλα δοκιμών από τα προκαθορισμένα, τονίζοντας πως δεν υφίσταται πραγματική απειλή για την υγεία των χρηστών.

 

Παρ’ όλα αυτά, η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα βγάλει ένα ειδικό update για τα γαλλικά iPhone 12, το οποίο θα συμμορφώνει την εκπομπή ακτινοβολίας της συσκευής με βάση το αυστηρότερο πρωτόκολλο που χρησιμοποιεί η τοπική εποπτική αρχή της χώρας.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)