Το νέο iPhone SE είναι ίδιο με το παλιό, θα μου πείτε, τι πιο σύνηθες;

152 0


Παρουσιάστηκε πριν από λίγες ώρες το… “καινούριο” iPhone SE από την Apple.

 

Πρόκειται για το οικονομικό μοντέλο της εταιρίας, που ανανεώθηκε μετά από δύο χρόνια και φέρει περιορισμένες δυνατότητες και χαρακτηριστικά, ως αντίκτυπο της χαμηλότερης τιμής του συγκριτικά με την ετήσια, βασική σειρά.

 

Η αλήθεια είναι πως για μία τέτοια συσκευή, οι προσδοκίες δεν ήταν ούτως ή άλλως ιδιαίτερα υψηλές, ωστόσο η Apple κατάφερε για άλλη μία φορά να ξεπεράσει τον εαυτό της και να απογοητεύσει πλήρως όσους το ανέμεναν.

 

Το προηγούμενο μοντέλο SE, που κυκλοφόρησε το 2020, βασιζόταν στον σχεδιασμό του ακόμη παλαιότερου iPhone 8, εμφάνιση που θεωρούνταν ήδη τότε ξεπερασμένη εξαιτίας του μικρού μεγέθους και των μεγάλων περιθωρίων (bezels).

Έχοντας 2022 πλέον, όλοι περίμεναν το φετινό iPhone SE να διαθέτει ανασχεδιασμένη εμφάνιση και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά, με οθόνη που να καλύπτει το σύνολο του μπροστινού μέρους και με τουλάχιστον δύο κάμερες στην πλάτη, ώστε να μπορεί να ανταγωνιστεί επάξια τους σύγχρονους ανταγωνιστές του.

 

Τίποτα από αυτά όμως δεν έγινε, αφού η Apple σκέφτηκε πως είναι καλή ιδέα το design να παραμείνει… απολύτως το ίδιο με τον προκάτοχό του, το οποίο είχε εξίσου τον ίδιο σχεδιασμό με το iPhone 8.

Αν κανείς λάβει υπόψη πως η εμφάνιση του 8 προέρχεται κατά κύριο λόγο από το «αρχαίο» iPhone 6 (2014), και το γεγονός πως το φετινό SE θα πωλείται έως και το 2024 (όταν και θα παρουσιαστεί το επόμενο), τότε καταλήγουμε σε ένα τηλέφωνο οπτικά πανομοιότυπο και απαράλλαχτο εδώ και μία δεκαετία!

 

Οι τεχνικές του προδιαγραφές επίσης δεν εντυπωσιάζουν, με τις πιο αξιόλογες αλλαγές να σημειώνονται στον νέο Α15 Bionic επεξεργαστή, την υποστήριξη δικτύων 5G και σε κάποιες μικρές βελτιώσεις στην μπαταρία και την κάμερα.

 

Και αν αυτά δεν ήταν αρκετά για να δυσαρεστήσουν και τον τελευταίο καταναλωτή, η αύξηση της τιμής κατά 30€ θα το κάνει.

 

Η Apple διαχρονικά κατακρινόταν για τις ελάχιστες έως μηδενικές διαφορές μεταξύ των μοντέλων της, ωστόσο αυτή τη φορά το παράκανε.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: IGN

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)