Αυξήσεις έως και 20% έρχονται στις τιμές των επεξεργαστών

88 0


Σοβαρό πλήγμα πρόκειται να δεχτούν σύντομα οι καταναλωτές ηλεκτρονικών υπολογιστών, αφού πληροφορίες αναφέρουν πως η Intel, η μία εκ των δύο κορυφαίων κατασκευαστών επεξεργαστών στον κόσμο, σκοπεύει να αυξήσει τις τιμές σε αρκετά μοντέλα της, ακόμη και κατά 20%!

 

Η εταιρεία είχε ήδη προειδοποιήσει προηγουμένως πως μία τέτοια κίνηση θα ήταν αναγκαία, τόσο εξαιτίας του ανεξέλεγκτου πληθωρισμού, αλλά και λόγω του δυσθεώρητου, πλέον, κόστους υλικών και μεταφορικών.

 

Όπως είναι προφανές, αυτό θα επηρεάσει άμεσα τις τιμές τόσο των σταθερών υπολογιστών, όσο και των φορητών (laptops), σε μία εποχή που ο κόσμος ήδη βάλλεται οικονομικά από παντού.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως η αγορά των ηλεκτρονικών υπολογιστών γνώρισε μεγάλη άνθιση κατά τη διάρκεια της πανδημίας, κυρίως χάρη στην τηλεργασία και την τηλεκπαίδευση. Ωστόσο, η πρόσφατη εκτίναξη της ακρίβειας, οδήγησε τις πωλήσεις σε πτώση μεγαλύτερη του 18%.

Στα παραπάνω, ήρθε να προστεθεί και ο πόλεμος στην Ουκρανία, με τον αποκλεισμό της Ρωσίας να επιφέρει σημαντικό αντίκτυπο στον τομέα της πληροφορικής, αφού εκτιμάται ότι τα ρωσικά εμπορεύματα υπολογιστών άγγιζαν το 5% – 10% του συνόλου, σε Ευρώπη, Αφρική και Μέση Ανατολή.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)