Χάκαραν λογαριασμούς του Βρετανικού Στρατού για να προωθήσουν απάτες με κρυπτονομίσματα

121 0


Θύματα χάκερ έπεσαν πολλαπλοί επίσημοι λογαριασμοί του Βρετανικού Στρατού σε κοινωνικά δίκτυα, με σκοπό την προώθηση παραπλανητικών διαφημίσεων για κρυπτονομίσματα και NFT.

 

Ειδικότερα, τόσο τα προφίλ σε Facebook και Twitter, όσο και το κανάλι του Βρετανικού Στρατού στο YouTube, παραβιάστηκαν την Κυριακή, όπως επιβεβαίωσε το Υπουργείο Άμυνας του Ηνωμένου Βασιλείου.

Το γραφείο τύπου του υπουργείου, εξέδωσε ανακοίνωση αναφέροντας:

Γνωρίζουμε για την παραβίαση των λογαριασμών Twitter και YouTube του Στρατού, και βρίσκεται υπό εξέλιξη μία έρευνα. Ο Στρατός λαμβάνει τα θέματα πληροφοριακής ασφάλειας ιδιαίτερα σοβαρά, και επιλύει το ζήτημα.

 

Οι υπεύθυνοι της επίθεσης, αφού απέκτησαν πρόσβαση στους παραπάνω λογαριασμούς, άλλαξαν τις φωτογραφίες και τις λεπτομέρειες των προφίλ, έτσι ώστε να φαίνεται ότι σχετίζονται με συγκεκριμένες ομάδες NFT και κρυπτονομισμάτων.

 

Πηγή: The Verge

 

Στη συνέχεια, ξεκίνησαν να αναρτούν δημοσιεύσεις και να παραπέμπουν τους χρήστες σε πλαστές ιστοσελίδες άυλων συναλλαγμάτων και αγοραπωλησιών NFT.

 

Μάλιστα, στο κανάλι του Βρετανικού Στρατού στο YouTube, αφού διέγραψαν όλα τα προηγούμενα βίντεο, ανέβασαν παραποιημένες συνεντεύξεις με διάσημους επιχειρηματίες, όπως ο Έλον Μασκ, όπου δήθεν παρότρυναν τον κόσμο να χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες που διαφήμιζαν.

 

Πηγή: The Verge

 

Οι λογαριασμοί πλέον έχουν ανακτηθεί, και βρίσκονται και πάλι υπό τον έλεγχο του Βρετανικού Στρατού.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)