Έρευνα αγοράς Tablet έως 200€ [Ιούνιος 2022]

58 0


Το internal.gr συνεχίζει τους οδηγούς αγοράς τεχνολογικών συσκευών, και αυτόν τον μήνα σειρά παίρνουν τα Tablets.

Σήμερα θα παρουσιάσουμε τις δικές μας προτάσεις για την παρούσα περίοδο, με τιμή που να μην ξεπερνά τα 200€.

 

Η συγκεκριμένη κατηγορία θεωρείται “επικίνδυνη” και θα πρέπει να είστε προσεκτικοί για τυχόν παγίδες, αφού παρατηρούνται κάποια καταστήματα που πουλάνε παλιά και αμφιβόλου αξιοπιστίας μοντέλα, σε αδικαιολόγητα υψηλές τιμές.

 

Σε αυτή τη χρηματική ζώνη, βρήκαμε δύο ιδιαίτερα αξιόλογες και ποιοτικές επιλογές.

 

Το Samsung Galaxy Tab A8 10.5″ αποτελεί την πρώτη από αυτές, με ισχυρά τεχνικά χαρακτηριστικά, όπως οκταπύρηνο επεξεργαστή 2 GHz, μνήμη RAM 3 GB, μεγάλη οθόνη TFT 10,5 ιντσών υψηλής ανάλυσης Full HD+ (1920 x 1200), κάμερες 8 και 5 MP πίσω και μπροστά αντίστοιχα, μπαταρία 7040 mAh και αποθηκευτικό χώρο 32 GB.

Πρόκειται για μία από τις πιο επώνυμες επιλογές που μπορεί να κάνει κάποιος, με τη Samsung να θεωρείται πρωτοπόρος των συγκεκριμένων συσκευών, αλλά και της τεχνολογίας γενικότερα, με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό σε επίπεδο αξιοπιστίας και εγγύησης.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται στα 185 – 200 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από αρκετά καταστήματα.

 

Την ίδια στιγμή, διατίθεται και το Realme Pad, με επίσης οκταπύρηνο επεξεργαστή χρονισμένο μοιρασμένα στα 2 και 1,8 GHz, μνήμη RAM 4 GB, οθόνη IPS 10,4 ιντσών Full HD+ ανάλυσης (2000 x 1200), μπαταρία 7100 mAh, ευρύ αποθηκευτικό χώρο 64 GB, και κάμερες 8 MP μπροστά και πίσω.

Η Realme, σαν εταιρία, προφανώς δεν φέρει αντίστοιχο κύρος με τη Samsung, ωστόσο έχει κάνει δυναμική είσοδο στα smartphones εδώ και κάποια χρόνια, και οι εντυπώσεις είναι κυρίως θετικές.

 

Η τιμή του σήμερα διαμορφώνεται παρομοίως στα 185 – 200 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχεται και από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

 

Και τα δύο αυτά tablets, «τρέχουν» λειτουργικό σύστημα Android 11.

 

Συγκρίνοντας τα δύο παραπάνω μοντέλα, συμπεραίνουμε ότι το Realme Pad σαφώς διαθέτει βελτιωμένα τεχνικά χαρακτηριστικά σχεδόν σε όλους τους τομείς, και συγκεκριμένα υψηλότερη μνήμη RAM κατά 1 GB, καλύτερη οθόνη τεχνολογίας IPS έναντι TFT, καλύτερη μπροστινή κάμερα 8 MP έναντι 5 MP, ελαφρώς μεγαλύτερη μπαταρία και διπλάσιο αποθηκευτικό χώρο, συγκριτικά με τον αντίπαλό του.

 

Από την άλλη, το Samsung Galaxy Tab A8 10,5″ έχει το “βαρύ” και ισχυρό brandname, που ενδεχομένως να είναι σημαντικότερο για κάποιους, από τις ομολογουμένως μικρές διαφορές στα τεχνικά χαρακτηριστικά.

 

Η τελική απόφαση είναι δική σας, και εξαρτάται από τις προτεραιότητες και τις προσωπικές σας ανάγκες.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)