Δωρεάν VPN θα ενσωματώσει η Microsoft στον Edge

179 0


Σε μία σημαντική προσθήκη πρόκειται να προχωρήσει η Microsoft στον επίσημο browser της, τον Edge, αφού από το επόμενο update θα τον εφοδιάσει με δωρεάν υπηρεσία VPN.

 

Η νέα λειτουργία, που θα ονομάζεται «Edge Secure Network», έχει ως στόχο να αυξήσει την ασφάλεια και την ιδιωτικότητα των χρηστών στο ίντερνετ, αφού θα δίνει τη δυνατότητα να κρυπτογραφήσουν τα ψηφιακά τους στοιχεία, και συνεπώς να τα αποκρύψουν από τρίτους.

Θα χρησιμοποιεί εικονική διεύθυνση IP, όπως άλλωστε και τα περισσότερα παρόμοια λογισμικά που κυκλοφορούν, και μέσω αυτής θα μεταβάλλεται η τοποθεσία του χρήστη, διαφυλάσσοντας την πραγματική του.

Αυτός είναι και ένας συνήθης τρόπος για να παρακάμπτονται διάφορα γεωγραφικά “μπλόκα” σε συγκεκριμένο διαδικτυακό περιεχόμενο, αλλά δεν το μάθατε από εμάς.

 

Το VPN που θα ενσωματώσει η Microsoft στον Edge θα προέρχεται από την Cloudflare, η οποία και σημειώνεται πως θα συλλέγει «διαγνωστικές πληροφορίες» κατά τη διάρκεια της σύνδεσης, τονίζοντας, ωστόσο, πως όλα τα δεδομένα θα διαγράφονται κάθε 25 ώρες.

 

Ο μέγιστος επιτρεπόμενος όγκος χρήσης δεδομένων είναι προκαθορισμένος στο 1 GB / μήνα, ενώ θα είναι απαραίτητη και η είσοδος σε λογαριασμό Microsoft, προκειμένου να γίνεται η καταμέτρηση.

 

Το ποσό είναι ομολογουμένως αρκετά περιορισμένο, όμως εξακολουθεί να δίνει σημαντικό πλεονέκτημα στον Edge, αφού οι περισσότεροι ανταγωνιστές του, όπως ο Chrome και ο Firefox, δεν προσφέρουν αντίστοιχη υπηρεσία δωρεάν.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)