«Έλλειψη μικροτσίπ έως και το 2024», λέει ο διευθυντής της Intel

Δημοσιεύτηκε στις: στις 05:45
188 0


Ιδιαίτερα απαισιόδοξος εμφανίστηκε ο CEO της Intel σε πρόσφατες δηλώσεις του, σχετικά με την μακροχρόνια, πλέον, έλλειψη που παρατηρείται σε τσιπ και μικροτσίπ ηλεκτρονικών συσκευών εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

 

Υπενθυμίζεται πως η συγκεκριμένη κατάσταση ξεκίνησε στις αρχές του 2020, με την έλευση της πανδημίας, και έπειτα χειροτέρεψε με το φαινόμενο της παγκόσμιας ακρίβειας το Φθινόπωρο, αλλά και την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, λίγους μήνες πριν.

Έτσι, δημιουργήθηκε ένα παραγωγικό και αποθεματικό «κραχ», με αποτέλεσμα πολλά είδη τεχνολογίας, όπως κινητά τηλέφωνα, υπολογιστές και κονσόλες, να μην είναι διαθέσιμα στην αγορά, ή να προσφέρονται έναντι δυσθεώρητα υψηλών τιμών.

Το Playstation 5 είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα.

 

Τώρα, ο Pat Gelsinger, διευθύνων σύμβουλος της Intel, αναφέρει πως:

Πιστεύουμε ότι η συνολική έλλειψη ημιαγωγών θα διαρκέσει μέχρι και το 2024, αντίθετα με τις προηγούμενες εκτιμήσεις μας που προέβλεπαν έως το 2023, επειδή οι ελλείψεις πλέον επηρεάζουν και το εξοπλιστικό κομμάτι, και κάποιες μονάδες παραγωγής θα αντιμετωπίσουν μεγαλύτερες δυσκολίες.

 

Παρ’ όλα αυτά, η Intel φαίνεται γενικότερα να έχει πληγεί λιγότερο συγκριτικά με άλλες εταιρίες, αφού ανακοίνωσε πως φέτος, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, κατάφερε να ανταποκριθεί σε αρκετά υψηλό βαθμό – σχεδόν εξ’ ολοκλήρου – στη ζήτηση των πελατών.

 

Αξιοσημείωτο, μάλιστα, είναι το γεγονός ότι οι περισσότεροι προμηθευτές έχουν εξασφαλίσει πια επαρκές στοκ για τουλάχιστον 18 μήνες, από μόλις 6 πέρυσι.

 

Ο Gelsinger γνωστοποίησε πως το σοβαρότερο πρόβλημα τη δεδομένη στιγμή εστιάζεται στον δικτυακό τομέα, με το οικοσύστημα του πρωτοκόλλου Ethernet να δέχεται το καίριο “χτύπημα” και να καθυστερεί αισθητά τις παραδόσεις υπολογιστικών συστημάτων.

 

Πάντως, παρά το δυσοίωνο κλίμα, η αλήθεια είναι ότι οι ελλείψεις παρουσιάζουν σχετική ύφεση τον τελευταίο καιρό, απέχοντας, ωστόσο, πολύ ακόμη από το να θεωρηθούν αμελητέες.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)