Εκατομμύρια υπολογιστές δεν θα είναι συμβατοί με τα Windows 11

145 0


Παρά το γεγονός ότι οι διαφορές και οι αναβαθμίσεις που περιλαμβάνονται στα Windows 11 αφορούν κυρίως τον οπτικό τομέα και την εμφάνιση του λειτουργικού, η Microsoft σε μία πραγματικά ανεξήγητη και αυταρχική κίνηση, αύξησε αδικαιολόγητα πολύ τις απαιτήσεις συστήματος της νέας έκδοσης, με αποτέλεσμα εκατομμύρια υπολογιστών να μείνουν χωρίς υποστήριξη!

 

Ειδικότερα, η Microsoft αποφάσισε να “επιτρέψει” την εγκατάσταση των Windows 11 μόνο σε υπολογιστές που χρησιμοποιούν επεξεργαστές Intel Core 8ης γενιάς και AMD Zen 2 ή νεότερους. Για να γίνει αυτό περισσότερο κατανοητό, οι Intel Core 8ης γενιάς κυκλοφόρησαν τον Αύγουστο του 2017, ενώ οι AMD Zen 2 τον Ιούλιο του 2019. Αυτό τυπικά σημαίνει ότι οποιοσδήποτε υπολογιστής είναι παλαιότερος αυτών των ημερομηνιών, και συνεπώς χρησιμοποιεί παλαιότερο επεξεργαστή από τους προαναφερθέντες, δεν θα είναι σε θέση να “τρέξει” το νέο λειτουργικό σύστημα!

 

Και οι προϋποθέσεις δεν τελειώνουν εκεί. Ξεκινώντας από τα Windows 11, θα είναι αναγκαίο πλέον ο υπολογιστής να διαθέτει και TPM 2.0, έναν μικρο-επεξεργαστή που αναλαμβάνει την κρυπτογράφηση περιεχομένου και αποσκοπεί στην επιπρόσθετη προστασία του χρήστη και των δεδομένων του. Αυτό το τσιπ βρίσκεται στις μητρικές κάρτες των συστημάτων, και ξεκίνησε να ενσωματώνεται ευρέως σε αυτές μόλις πριν από μερικά χρόνια!

 

Τέλος, αυξήθηκαν αισθητά και οι γενικότερες απαιτήσεις συστήματος σε σχέση με τα Windows 10, και πλέον χρειάζονται τουλάχιστον 4 GB μνήμης RAM και 64 GB χώρου στον δίσκο, από μόλις 1 GB μνήμης RAM και 16 GB χώρου, που ήταν οι προϋποθέσεις για τα 10.

 

Όπως είναι φυσικό, όλα τα παραπάνω έχουν ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων, αφού εκατομμύρια υπολογιστές μένουν χωρίς υποστήριξη και συμβατότητα. Βάσει αυτών των απαιτήσεων, ακόμη και πανίσχυρα συστήματα του 2015 και 2016, με κορυφαίους επεξεργαστές και τεχνικά χαρακτηριστικά, μένουν “εκτός” !

Μένει να δούμε αν η Microsoft καταλάβει την γκάφα της, και διορθώσει την κατάσταση αναδιαμορφώνοντας αυτές τις τραγικές απαιτήσεις.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: WIRED

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)