Τι είναι το HDMI;

210 0


Το πρωτόκολλο HDMI έχει γνωρίσει μεγάλη δημοφιλία στην εποχή μας, αφού χρησιμοποιείται ευρέως σχεδόν από το σύνολο των ηλεκτρονικών οπτικοακουστικών συσκευών που κυκλοφορούν στην αγορά σήμερα. Σίγουρα θα έχετε στο σπίτι σας κάποια τηλεόραση, υπολογιστή, ή κονσόλα που το χρησιμοποιεί. Τι είναι όμως ακριβώς;

 

Το HDMI (High Definition Multimedia Interface) είναι ένα πρωτόκολλο εικόνας και ήχου, που μεταδίδει ασυμπίεστα δεδομένα εικόνας, και ασυμπίεστα ή και συμπιεσμένα δεδομένα ήχου από μία συσκευή που το χρησιμοποιεί, σε μία άλλη συμβατή συσκευή που το δέχεται. Χρησιμοποιεί ψηφιακή μορφή πολυμέσων, σε αντίθεση με τους περισσότερους προκατόχους του που βασιζόταν στην αναλογική, ενώ είναι και από τα λίγα πρότυπα που υποστηρίζουν μεταφορά εικόνας υψηλής ανάλυσης. Θεωρείται ο διάδοχος του DVI.

 

Εμφανίστηκε για πρώτη φορά στα τέλη του 2002, και σύντομα άρχισε να ενσωματώνεται παγκοσμίως σε πολλές τηλεοράσεις, υπολογιστές, κονσόλες, κάμερες κ.α.

Από τότε έχει αναβαθμιστεί σημαντικά, με τις νεότερες εκδόσεις του να υποστηρίζουν μία σειρά από καινούριες δυνατότητες, όπως και βελτιωμένη ποιότητα εικόνας και ήχου.

 

Πλέον, όλες οι σύγχρονες ψηφιακές οπτικοακουστικές συσκευές, το διαθέτουν.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: PCMag India

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)