Ένα εκατομμύριο ψεύτικα προφίλ την ημέρα, ισχυρίζεται ότι διαγράφει το Twitter

100 0


Επανέρχεται στο φλέγον θέμα των πλαστών λογαριασμών το Twitter, εξαιτίας του οποίου κινδυνεύει να ναυαγήσει η πολύκροτη συμφωνία εξαγοράς της εταιρίας από τον Έλον Μασκ.

 

Σε συνέντευξη τύπου, το κοινωνικό δίκτυο τόνισε πως απομακρύνει περισσότερα από ένα εκατομμύριο ψεύτικα προφίλ από την πλατφόρμα του καθημερινά, εμμένοντας παράλληλα και στην αρχική τοποθέτηση προ μηνών, ότι οι συγκεκριμένοι λογαριασμοί αποτελούν ποσοστό μικρότερο του 5% των συνολικών χρηστών του Twitter.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, είχε δηλώσει τον Μάιο πως ο αριθμός αυτός αγγίζει μόλις το μισό εκατομμύριο ημερισίως.

 

Υπενθυμίζεται ότι ο Μασκ έχει αμφισβητήσει τα παραπάνω νούμερα, ζητώντας από τα στελέχη του κοινωνικού δικτύου να τα επιβεβαιώσουν με αποδείξεις, προκειμένου να προχωρήσει το ντιλ των 44 δισεκατομμυρίων. Μέχρι και σήμερα, αυτό δεν έχει συμβεί.

 

Στα λεγόμενα «ψεύτικα» προφίλ συμπεριλαμβάνονται λογαριασμοί spam ή και bots, δηλαδή χρήστες που δημιουργήθηκαν είτε μαζικά και αυτοματοποιημένα, είτε χειροκίνητα, συνήθως με σκοπό να προωθήσουν, να διαφημίσουν, ή αντίθετα να δυσφημίσουν και να διαβάλλουν νομικά και φυσικά πρόσωπα, υπηρεσίες και προϊόντα.

 

!UPDATE :

Καταρρέει η ιστορική συμφωνία των 44$ δις για το Twitter, ο Μασκ ακυρώνει την εξαγορά, η εταιρία τον μηνύει! Μάθετε περισσότερα

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)