Πώς διαγράφω το ιστορικό περιήγησής μου στο ίντερνετ;

170 0


Το ιστορικό περιήγησης ενός φυλλομετρητή μπορεί να γίνει μεγάλος… «ρουφιάνος», αφού “μαρτυρά” απροκάλυπτα όλη τη δραστηριότητά μας στο διαδίκτυο.

Έτσι, εξαιτίας αυτού, τα προσωπικά δεδομένα ενός χρήστη ευνόητα βρίσκονται σε κίνδυνο, ειδικά εάν ο υπολογιστής του χρησιμοποιείται και από άλλα άτομα.

 

Σήμερα, προς χάριν της ιδιωτικότητας, θα σας δείξουμε βήμα – βήμα πώς να διαγράψετε το ιστορικό του browser σας, ώστε κανείς να μην μπορεί να μάθει ποιες ιστοσελίδες επισκεφτήκατε χρησιμοποιώντας τον.


Για τον Google Chrome:

Ανοίγετε το πρόγραμμα και πατάτε τον συνδυασμό Ctrl + H διαδοχικά, από το πληκτρολόγιό σας.

Θα σας εμφανιστεί η παρακάτω καρτέλα, από την οποία θα πατήσετε το κουμπί «Διαγραφή δεδομένων περιήγησης», που βρίσκεται πάνω και αριστερά.

 

Στη συνέχεια, θα αναδυθεί ένα νέο παράθυρο, από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε το χρονικό διάστημα που θέλετε να επηρεαστεί, και έπειτα θα χρειαστεί να “τικάρετε” την επιλογή «Ιστορικό περιήγησης», που βρίσκεται από κάτω. Οι υπόλοιπες δύο επιλογές είναι προαιρετικές.

 

Τέλος, επιλέγετε «Διαγραφή δεδομένων», και είστε έτοιμοι.


Για τον Microsoft Edge:

Ομοίως ανοίγετε το πρόγραμμα και πατάτε τον συνδυασμό Ctrl + H διαδοχικά, από το πληκτρολόγιό σας.

Θα εμφανιστεί, πάνω δεξιά, το παρακάτω παραθυράκι, από το οποίο θα πατήσετε στο κουμπί με τις τρεις τελείες, και έπειτα θα επιλέξετε την «Απαλοιφή δεδομένων περιήγησης».

 

Στη συνέχεια, θα αναδυθεί ένα νέο παράθυρο, από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε το χρονικό διάστημα που θέλετε να επηρεαστεί, και έπειτα θα χρειαστεί να “τικάρετε” την επιλογή «Ιστορικό περιήγησης», που βρίσκεται από κάτω. Οι υπόλοιπες επιλογές είναι προαιρετικές.

 

Τέλος, επιλέγετε «Απαλοιφή τώρα», και είστε έτοιμοι.


Για τον Mozilla Firefox:

Αρχικά, ανοίγετε το πρόγραμμα και πατάτε στο κουμπί με τις τρεις οριζόντιες γραμμές, που βρίσκεται πάνω δεξιά. Έπειτα, μεταβαίνετε στο «Ιστορικό».

 

Στη συνέχεια, επιλέγετε την «Απαλοιφή πρόσφατου ιστορικού…».

 

Θα αναδυθεί ένα νέο παράθυρο, από το οποίο μπορείτε να επιλέξετε το χρονικό διάστημα που θέλετε να επηρεαστεί, ενώ θα χρειαστεί να “τικάρετε” και τις επιλογές «Ιστορικό περιήγησης & λήψεων» και «Ιστορικό αναζήτησης & φορμών», που βρίσκονται από κάτω. Οι υπόλοιπες επιλογές είναι προαιρετικές.

 

Τέλος, πατάτε στο «ΟΚ», και είστε έτοιμοι.

 

Εάν θέλετε να μάθετε πώς να διαγράψετε τα αποθηκευμένα cookies, πατήστε εδώ.

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)