Έρευνα αγοράς Laptop έως 500€ [Φεβρουάριος 2022]

175 0


Οι φορητοί υπολογιστές αποτελούν εδώ και χρόνια, μέρος της καθημερινότητας της πλειοψηφίας των ανθρώπων αυτού του πλανήτη.

Είτε για επαγγελματικούς σκοπούς, είτε για ψυχαγωγικούς, η απόκτηση ενός αξιόπιστου laptop θεωρείται στην εποχή μας επιβεβλημένη, αφού μπορούμε να έχουμε όπου βρισκόμαστε ένα πανίσχυρο μηχάνημα που μπορεί να κάνει κυριολεκτικά τα πάντα.

 

Το internal.gr εξέτασε τις επιλογές που υπάρχουν αυτή την περίοδο στην ελληνική αγορά, και σας παρουσιάζει τις δύο καλύτερες στο οικονομικό φάσμα των <500€ , ώστε να είστε σίγουροι ότι τα χρήματά σας θα αξιοποιηθούν σωστά και δεν θα πέσετε θύματα αισχροκέρδειας και εκμετάλλευσης.

 

Στην ίδια τιμή βρήκαμε και ξεχωρίσαμε δύο μοντέλα, το HP 15S-EQ2021NV και το Lenovo Ideapad 3 15ALC6.

Τα τεχνικά τους χαρακτηριστικά είναι πανομοιότυπα, με τους δύο υπολογιστές να φέρουν επεξεργαστή Ryzen 3 5300U, 8 GB μνήμης RAM, 256 GB σκληρού δίσκου SSD και οθόνη 15,6 ιντσών Full HD.

 

Οι διαφορές τους εντοπίζονται στις λεπτομέρειες, με το laptop της Lenovo να διαθέτει αναγνώστη δακτυλικών αποτυπωμάτων, αλλά και συνδεσιμότητα Bluetooth 5.0 και USB 3.2 , έναντι Bluetooth 4.2 και USB 3.1 του HP.

Η οθόνη του μοντέλου της Lenovo είναι ελαφρώς πιο φωτεινή (300 nits) συγκριτικά με του αντιπάλου της (250 nits), ενώ αξίζει να αναφερθεί και το γεγονός ότι η Lenovo προσφέρει εγγύηση 2 ετών, έναντι 1 έτους από την HP.

 

Φυσικά, και οι δύο υπολογιστές έχουν ενσωματωμένη κάμερα και μικρόφωνο.

Αμφότερα χρησιμοποιούν το δημοφιλέστερο λειτουργικό σύστημα του κόσμου, τα Windows 10, ενώ είναι συμβατά και με τα ολοκαίνουρια Windows 11.

 

Όπως είναι προφανές, το Lenovo Ideapad 3 15ALC6 κερδίζει οριακά στα σημεία, ωστόσο και τα δύο συστήματα είναι αναμφισβήτητα πολύ αξιόλογα στη συγκεκριμένη χρηματική κατηγορία.

Η τελική απόφαση μεταξύ των δύο είναι δική σας, ανάλογα με τις προσωπικές προτιμήσεις και τις ανάγκες σας.

 

Η τιμή τους σήμερα διαμορφώνεται στα 495 – 500 € σε γνωστές ελληνικές πλατφόρμες συγκρίσεων τιμών, ενώ παρέχονται και από μεγάλο αριθμό καταστημάτων.

 

Μείνετε συντονισμένοι στο internal.gr και για τις επόμενες έρευνες αγοράς που θα ακολουθήσουν!

Σημείωση: Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε περίπτωση μη ικανοποίησης των προσωπικών σας προτιμήσεων και αναγκών από τα αναφερθέντα προϊόντα, όπως επίσης και για τυχόν ασυνέπειες καταστημάτων και κατασκευαστών σχετικά με αυτά. Το internal.gr δεν διατηρεί καμία σχέση με οποιοδήποτε κατάστημα ή πλατφόρμα συγκρίσεων, παρά μόνο παρουσιάζει τις τιμές που διατίθενται από αυτά.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Η ηλ. διεύθυνσή σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)