Το Twitter αναστέλλει λογαριασμούς χρηστών που ανεβάζουν βίντεο από την Ουκρανία

135 0


Την ώρα που ο πόλεμος μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας έχει ήδη ξεκινήσει και βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, σοβαρές καταγγελίες έρχονται στο φως από αρκετούς χρήστες της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Twitter, καθώς αναφέρουν ότι οι λογαριασμοί τους ανεστάλησαν, επειδή κοινοποιήσαν βίντεο από τις εμπόλεμες περιοχές!

 

Διάφοροι ερευνητές και αναλυτές που κάλυπταν την επικαιρότητα στο πολεμικό σκηνικό, αντιμετώπισαν αδυναμία σύνδεσης στα προφίλ τους, με το Twitter να τους ενημερώνει πως παραβίασαν τους κανονισμούς της πλατφόρμας, χωρίς ωστόσο να αναγράφεται ο ακριβής κανονισμός.

 

Πολλοί διήγειραν ερωτήματα και ανησυχίες σχετικά με αυτές τις ενέργειες, θεωρώντας πως οι συγκεκριμένες αναστολές λογαριασμών ενδέχεται να είναι αποτέλεσμα μαζικών στοχευμένων αναφορών, ώστε να υπάρχει εσκεμμένα περιορισμένη κάλυψη των γεγονότων.

 

Το Twitter, μέσω της εκπροσώπου τύπου του, πήρε θέση για το θέμα και υποστήριξε πως οι παραπάνω αποκλεισμοί οφείλονται σε σφάλμα, και δεν είναι μέρος κάποιου συντονισμένου σχεδίου.

Παρακολουθούμε προληπτικά για περιστατικά που παραβιάζουν τις πολιτικές μας, και, σε αυτή την περίπτωση, λάβαμε εσφαλμένα μέτρα σε μία σειρά από λογαριασμούς. Εξετάζουμε άμεσα αυτές τις ενέργειες και έχουμε ήδη αποκαταστήσει την πρόσβαση σε έναν αριθμό λογαριασμών που επηρεάζονται. Οι ισχυρισμοί ότι τα λάθη αυτά προήλθαν από κάποια συντονισμένη προσπάθεια μαζικών αναφορών, είναι ανακριβείς.

 

Πληροφορίες, μάλιστα, συμπεριλαμβάνουν στη λίστα των αποκλεισμένων ακόμη και λογαριασμούς που απλά αναπαρήγαγαν σχετικές αναρτήσεις άλλων χρηστών, κάτι που είναι παράδοξο, αφού οι αυτόματοι αλγόριθμοι συνήθως “ρίχνουν” μόνο τις αρχικές δημοσιεύσεις και τους δημιουργούς αυτών.

 

Οι φόβοι για διαδικτυακές παρεμβάσεις είναι δικαιολογημένα μεγάλοι, ειδικά μετά τις πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις που έπληξαν κρατικές ιστοσελίδες και τράπεζες της Ουκρανίας.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)