Εβδομαδιαίο μοριακό test και από τους εμβολιασμένους θα ζητά η Google, απαιτεί τρίτη δόση η Apple

174 0


Σκληραίνουν τη στάση τους οι τεχνολογικοί «γίγαντες» σχετικά με τις υγειονομικές απαιτήσεις από τους υπαλλήλους τους.

 

Μετά την Meta, που πριν λίγες ημέρες ουσιαστικά επέβαλλε την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό στους εργαζομένους της, παρόμοια οδό φέρεται να ακολουθεί και η Apple.

 

Και οι δύο παραπάνω εταιρίες, έως τώρα ζητούσαν από όσους δουλεύουν δια ζώσης στα γραφεία και τα καταστήματά τους να προσκομίσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους, που επιβεβαιώνει τις δύο αρχικές δόσεις.

 

Πλέον, θα είναι αναγκαία η επίδειξη αποδεικτικού χορήγησης και της τρίτης, «αναμνηστικής» δόσης, με την Apple, πάραυτα, να κρατά μία πιο ελαστική στάση από την Meta απέναντι στους αρνητές του εμβολιασμού, και να επιτρέπει την εναλλακτική λύση του διαγνωστικού τεστ ως πάσο εισόδου.

 

Ειδικότερα, η Apple τονίζει:

Εξαιτίας της φθίνουσας αποτελεσματικότητας της αρχικής σειράς εμβολίων για την COVID-19 και της εμφάνισης υψηλά μεταδοτικών μεταλλάξεων όπως η Όμικρον, η τρίτη δόση αποτελεί τώρα κομμάτι του πλήρους εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, για προστασία από σοβαρή νόσηση.

 

Την ίδια στιγμή, η Google ανακοίνωσε πως καθιστά υποχρεωτικό τον εβδομαδιαίο μοριακό έλεγχο (PCR) για όλους τους υπαλλήλους που εργάζονται στις εγκαταστάσεις της, ακόμη και για τους εμβολιασμένους!

 

Αξίζει, ωστόσο, να σημειωθεί πως η εταιρία θα παρέχει και θα διενεργεί τα συγκεκριμένα μοριακά τεστ δωρεάν.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: The Mac Observer

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)