Μόνο με τρίτη δόση θα επιστρέφουν οι εργαζόμενοι του Facebook στη δουλειά

227 0


Τριπλά εμβολιασμένοι θα πρέπει να είναι όσοι υπάλληλοι της Meta (πρώην Facebook) σκοπεύουν να επιστρέψουν στη διά ζώσης εργασία.

 

Πρόκειται για την πρώτη επώνυμη εταιρία στον κλάδο της πληροφορικής, που καθιστά την «αναμνηστική» δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό απαραίτητη για τους εργαζομένους της.

 

Η Meta απαιτούσε εδώ και καιρό το κλασσικό πιστοποιητικό εμβολιασμού των δύο δόσεων από τους υπαλλήλους που εργάζονται στα γραφεία της, ωστόσο τώρα αυστηροποιεί τη στάση της, και από τις 28 Μαρτίου θα απαιτεί και αποδεικτικό της τρίτης δόσης.

 

Επιπλέον, αναβάλλει τη μαζική άρση της τηλεργασίας από τα τέλη Ιανουαρίου, που είχε αρχικά αποφασιστεί, για τις 28 Μαρτίου, ως ένα επιπρόσθετο μέτρο αποτροπής της εξάπλωσης του ιού.

Παράλληλα, αναφέρει πως όσοι το επιθυμούν, θα έχουν τη δυνατότητα να επεκτείνουν από 3 έως 5 μήνες περαιτέρω την απομακρυσμένη ενασχόλησή τους, ενώ παρέχει, ταυτόχρονα, την δυνατότητα υποβολής αίτησης για πλήρη απασχόληση από το σπίτι επ’ αόριστον.

 

Την ίδια στιγμή, αρκετές γνωστές εταιρίες στον χώρο της τεχνολογίας, όπως η Google και η Intel, ζητούν αντίστοιχα επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού από τους εργαζομένους τους για να δουλέψουν στις εγκαταστάσεις τους, ωστόσο καμία έως τώρα δεν είχε θέσει θέμα τρίτης δόσης.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: AP

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)