Γίνεται να δω ποιος επισκέπτεται το προφίλ μου σε Facebook / Instagram;

681 0


Από τα πρώτα κιόλας χρόνια του Facebook αλλά και του Instagram, είναι “στη μόδα” διάφορες εφαρμογές που ισχυρίζονται πως θα σας αποκαλύψουν ποιος μπαίνει στο προφίλ σας.

Προφανώς η συνταγή της διαχρονικής επιτυχίας τους βασίζεται σε ένα μείγμα ματαιοδοξίας και ναρκισσισμού, σε συνδυασμό με τον τεχνολογικό αναλφαβητισμό από τον οποίο η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων πάσχει.

 

Φυσικά, ο καθένας μπορεί να αντιληφθεί πως πρόκειται για απάτες, τις περισσότερες φορές κακοστημένες κιόλας, εάν χρησιμοποιήσει την κοινή λογική.

 

Καμία από αυτές τις “εφαρμογές” δεν λειτουργεί πραγματικά, πολύ απλά γιατί αυτό που υπόσχονται είναι ανέφικτο.

Τόσο το Facebook, όσο και το Instagram, είναι “κλειδωμένες” πλατφόρμες, και η άντληση πληροφοριών όπως οι επισκέπτες ενός προφίλ, δεν παρέχονται, ούτε καταγράφονται.

 

Στην καλύτερη περίπτωση, λοιπόν, θα πέσετε θύμα κάποιας φάρσας που θα σας εμφανίσει τυχαίους φίλους ως “κρυφούς θαυμαστές” σας.

 

Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, αυτές οι εφαρμογές είναι κάτι παραπάνω από ένα απλό παπατζηλίκι, αφού περιέχουν και διαδικτυακούς ιούς.

Εάν έχετε αρκετούς φίλους στο Facebook που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα των 40 – 60, σίγουρα θα έχετε γίνει μάρτυρας κάποιας “περίεργης” δημοσίευσής τους, η οποία είναι ξεκάθαρο ότι δεν δημιουργήθηκε από τους ίδιους και παροτρύνει σε κάποιον σύνδεσμο.

 

Αυτές είναι οι συνέπειες της… περιέργειάς τους, αφού αυτές οι δημοσιεύσεις ανεβαίνουν από τις συγκεκριμένες εφαρμογές στον λογαριασμό του φίλου σας νομότυπα, αφού ο ίδιος έδωσε την άδειά του δίχως να το καταλάβει, όταν τις χρησιμοποίησε για να βρει ποιος τον… παρακολουθεί.

 

Έτσι, οι υπόλοιποι συνομήλικοι ακόλουθοί του, που επίσης δεν “σκαμπάζουν” , βλέπουν τη δημοσίευση και σκέφτονται: «Α! Ο Τάκης έμαθε ποιοι μπαίνουν στο προφίλ του, ας δω και εγώ!» , με αποτέλεσμα αυτή η κακόβουλη πρακτική να διαιωνίζεται.

 

Όνειρο ήτανε και πάει.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: CNBC

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)