Η AMD υπόσχεται «ακραία» gaming laptops με τη νέα σειρά επεξεργαστών Dragon Range το 2023

Δημοσιεύτηκε στις: στις 08:58
195 0


Ψηλά τον πήχη βάζει η αποκάλυψη της AMD πως εργάζεται πάνω σε νέα μοντέλα της σειράς Ryzen 7000, που θα φέρουν επανάσταση στις επιδόσεις των λάπτοπ που θα τους χρησιμοποιούν.

 

Η ίδια η εταιρία αναφέρεται στους φορητούς υπολογιστές που θα τους συμπεριλαμβάνουν ως «ακραία gaming laptops», και καθιστά σαφές πως, κόντρα στην “τάση” της εποχής, η συγκεκριμένη σειρά θα επικεντρώνεται στην απόδοση, και όχι στην οικολογία και την οικονομία.

 

Οι επεξεργαστές «Dragon Range», όπως είναι η κωδική τους ονομασία, θα έχουν τον «μεγαλύτερο αριθμό πυρήνων, threads, και μνήμης cache που έχει υπάρξει ποτέ σε CPU φορητού gaming υπολογιστή».

Ταυτόχρονα, θα απαιτούν τουλάχιστον 55W ρεύμα, πράγμα που όπως ξεκαθαρίζουν στελέχη της AMD δεν θα αποτελέσει πρόβλημα, αφού όπως λένε, τα λάπτοπ που προορίζονται για gaming και άλλες ενεργοβόρες χρήσεις, είναι συνδεδεμένες στη τροφοδοσία σχεδόν σε μόνιμη βάση.

 

Πάντως, παρά τις αυξημένες ενεργειακές τους απαιτήσεις, πηγές της εταιρίας εκτιμούν πως θα είναι σημαντικά αποτελεσματικότεροι από τους αντίστοιχους ανταγωνιστές της αγοράς.

 

Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι παραπάνω επεξεργαστές θα τοποθετούνται αποκλειστικά σε laptops πάχους 20 mm και άνω, καθώς θα είναι μεγαλύτεροι σε όγκο από τους υπόλοιπους και θα χρειάζονται τον επιπρόσθετο χώρο.

 

Θα βασίζονται στην καινούρια αρχιτεκτονική Zen 4, και θα κυκλοφορήσουν το 2023, φέροντας την διακριτική κατάληξη «HS».

 

Όπως θα δείτε και στον πίνακα που παρουσίασε η AMD με τις λεπτομέρειες, χαρακτηρίζει τις επιδόσεις της γενιάς αυτής ως τις «γρηγορότερες που έχουν υπάρξει ποτέ σε φορητό υπολογιστή», στο φάσμα της παραγωγικότητας.

 

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)