Πώς βάζω κωδικό πρόσβασης σε υπολογιστή με Windows 11

502 0


Σε συνέχεια του δημοφιλούς οδηγού μας για τη ρύθμιση κωδικού πρόσβασης σε υπολογιστή με Windows 10, σήμερα παρουσιάζουμε την αντίστοιχη μέθοδο για το νεότερο λειτουργικό σύστημα της Microsoft, τα Windows 11.

 

Λόγω του ολικά ανανεωμένου γραφικού περιβάλλοντος των Windows 11, ο τρόπος ενεργοποίησης και αλλαγής του κωδικού πρόσβασης του υπολογιστή έχει αλλάξει αισθητά σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση, ωστόσο παραμένει απλός και εύκολος.

 

Ξεκινήστε πατώντας την Έναρξη, και έπειτα το κουμπί «Ρυθμίσεις», όπως βλέπετε παρακάτω.

 

 

Στο παράθυρο που θα εμφανιστεί, μεταβείτε στην καρτέλα «Λογαριασμοί» από την αριστερή στήλη, και στη συνέχεια επιλέξτε τις «Επιλογές εισόδου».

 

 

Τέλος, από την επόμενη λίστα που θα εμφανιστεί, πατήστε στο κουμπί «Κωδικός πρόσβασης», και μετά πιέστε την επιλογή «Προσθήκη».

Εάν υπάρχει ήδη κωδικός πρόσβασης στο σύστημα, το κουμπί «Προσθήκη» θα γράφει «Αλλαγή».

 

 

Στο αναδυόμενο παράθυρο που θα προκύψει, πληκτρολογήστε διαδοχικά τον κωδικό πρόσβασης που θέλετε να χρησιμοποιήσετε, έπειτα μία δεύτερη φορά για επιβεβαίωση, και τέλος μία υπόδειξη, τύπου συνθηματικό, για να σας βοηθήσει να τον θυμηθείτε εάν κάποια στιγμή τον ξεχάσετε.

 

 

Όταν είστε έτοιμοι, πατήστε στο «Επόμενο» και ο κωδικός θα οριστεί.

 

Μην ξεχνάτε ότι μπορείτε να ορίσετε κωδικό πρόσβασης και για τα στικάκια, τις κάρτες μνήμης και τους σκληρούς σας δίσκους!

Για να δείτε πώς, πατήστε εδώ.

Σημείωση: Ο παραπάνω οδηγός ισχύει κατά την ημερομηνία σύνταξης του παρόντος άρθρου. Ενδέχεται, για ποικίλους λόγους, να μην είναι πλέον έγκυρος. Το internal.gr δεν φέρει καμία ευθύνη σε αυτή την περίπτωση.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)