Η Intel ανέπτυξε νέο τρόπο κατασκευής αποδοτικότερων επεξεργαστών

224 0


Μία νέα πρωτοποριακή μέθοδο κατασκευής επεξεργαστών, ισχυρίζεται πως επινόησε η Intel, χάρη στην οποία θα έχει τη δυνατότητα να αυξήσει κατακόρυφα την απόδοση των μελλοντικών της μοντέλων.

 

Πιο συγκεκριμένα, η κορυφαία εταιρεία του χώρου αποκάλυψε την PowerVia, μία νέα τεχνική δημιουργίας επεξεργαστικών τσιπ, στην οποία κατέληξε μετά από πολλά χρόνια ερευνών.

 

Όπως αναφέρει η Intel, οι σημερινοί επεξεργαστές κατασκευάζονται «όπως οι πίτσες», δηλαδή σε «στρώσεις», ξεκινώντας από κάτω προς τα πάνω.

Στα επάνω στρώματα, μεταξύ άλλων, βρίσκονται και οι καλωδιώσεις του ρεύματος, οι οποίες συνδέονται περιμετρικά με τις αντίστοιχες γραμμές ρεύματος που βρίσκονται στην κάτω μεριά, και οι οποίες στη συνέχεια τροφοδοτούν τα υπόλοιπα τμήματα της μονάδας.

 

Με την PowerVia, η Intel σκοπεύει να μεταφέρει όλες τις γραμμές ρεύματος στο κάτω μέρος, ώστε να αποφευχθεί η περαιτέρω διασύνδεσή τους με επιπλέον, άσκοπες καλωδιώσεις γύρω από τον επεξεργαστή.

Έτσι, τα καλώδια θα έχουν περισσότερο ελεύθερο χώρο, και συνεπώς θα μπορούν να είναι μεγαλύτερα και πιο επαγωγικά, κάτι που με τη σειρά του θα επιτρέψει την κατασκευή μικρότερων επεξεργαστών, με χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας, χωρίς εκπτώσεις στον τομέα των επιδόσεων.

 

Ο τεχνολογικός κολοσσός τονίζει ότι έχει ήδη δοκιμάσει και πιστοποιήσει αυτή τη μέθοδο πρακτικά, και τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα θετικά και ενθαρρυντικά, ενώ σημείωσε πως το εγχείρημα θα προχωρήσει, καλώς εχόντων των πραγμάτων, σε μαζική παραγωγή το 2024.

 

εικόνα άρθρου: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)