Η Ιταλία μπλοκάρει το ChatGPT για παράτυπη συλλογή προσωπικών δεδομένων

95 0


Σε εθνική απαγόρευση της πρόσβασης στη δημοφιλή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης ChatGPT, προχωράει ο αρμόδιος ρυθμιστής της Ιταλίας, κατηγορώντας την OpenAI (την εταιρεία που το δημιούργησε), για παράνομη συλλογή προσωπικών δεδομένων.

 

Ειδικότερα, η αρμόδια ιταλική ρυθμιστική αρχή για την προστασία των προσωπικών δεδομένων, εξέδωσε δελτίο τύπου στο οποίο αποφαίνεται πως η εταιρεία υπολείπεται νόμιμης δικαιοδοσίας για τη συλλογή και αποθήκευση των ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων των χρηστών της.

 

Επιπλέον, αναφέρει πως η εφαρμογή δεν διαθέτει μηχανισμούς αποτροπής εισόδου σε ανήλικους, πράγμα το οποίο τους «εκθέτει σε απολύτως ακατάλληλες απαντήσεις, δεδομένου του επιπέδου της ανάπτυξης και αυτοεπίγνωσής τους».

 

Έτσι, αποφασίστηκε η παύση λειτουργίας του συγκεκριμένου τεχνολογικού εργαλείου σε όλη τη χώρα, διατάζοντας, ταυτόχρονα, την OpenAI να σταματήσει άμεσα τη συλλογή δεδομένων Ιταλών χρηστών, έως ότου συμμορφωθεί με τους εγχώριους κανονισμούς.

Εάν δεν καταφέρει να ακολουθήσει τη νομοθεσία εντός 20 ημερών, είναι πιθανό να αντιμετωπίσει πρόστιμο που θα αγγίζει ακόμη και τα 20 εκατομμύρια Ευρώ.

 

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μόλις τον περασμένο Φεβρουάριο, η ιταλική ρυθμιστική αρχή είχε μπλοκάρει άλλη μία, λιγότερο γνωστή πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης, την Replika.

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)