Η Google φέρνει την τεχνητή νοημοσύνη στο Gmail, τα Docs, τα Slides και τα Sheets

101 0


Άμεση απάντηση στο Copilot της Microsoft, δίνει η Google, ανακοινώνοντας ολοκαίνουριες δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης για πολλές δημοφιλείς διαδικτυακές της πλατφόρμες, όπως το Gmail, και τα Google Docs, Slides και Sheets.

 

Οι χρήστες θα μπορούν πλέον να αξιοποιούν τη δύναμη του AI, προκειμένου να συντάσσουν κείμενο από το μηδέν, να δημιουργούν πλήρη emails βασισμένα σε συγκεκριμένες οδηγίες, αλλά και να παράγουν εικόνες, βίντεο και ήχους, για τις διαφάνειες στις παρουσιάσεις τους.

 

Η προσθήκη έρχεται μόλις λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη αντίστοιχου εργαλείου τεχνητής νοημοσύνης στο Office, από την Microsoft, με σκοπό, προφανώς, να “προλάβει” τον ανταγωνισμό.

Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν πως από τη στιγμή που έγινε γνωστό το ChatGPT, τον περασμένο Δεκέμβριο, και ειδικά μετά την κυκλοφορία του νέου Bing, η Google κατέστησε το AI επείγουσα προτεραιότητά της, ζητώντας από τους υπαλλήλους να ενσωματώσουν λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης σε όλα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της εταιρείας, όσο πιο γρήγορα γίνεται.

 

Σε μία σύντομη επίδειξη, η Google αναπαριστά διάφορα καθημερινά παραδείγματα, όπου ο ψηφιακός βοηθός της συμβάλλει καθοριστικά στην διευκόλυνση του χρήστη, και την απλοποίηση πολλών εργασιών.

 

Οι νέες αυτές δυνατότητες αναμένεται να διατεθούν στις αντίστοιχες εφαρμογές αργότερα μέσα στο τρέχον έτος, ενώ υπενθυμίζεται πως η Google κατασκευάζει, παράλληλα, και το Bard, ένα ευρύτερο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης, ανάλογο με το ChatGPT και το Bing.

 

 

Εικόνα ανάρτησης: Reuters

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)