«Πάρτυ» στο ίντερνετ από εντυπωσιακά ρεαλιστικές πλαστές φωτογραφίες με τη βοήθεια AI εφαρμογών

119 0


Και ενώ όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί και επεξεργάζεται με δέος και ενθουσιασμό τις αλλεπάλληλες επαναστατικές εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη, κάποιοι δεν έχασαν την ευκαιρία να εκμεταλλευτούν τις αμέτρητες δυνατότητές της για λίγη… ψυχαγωγία.

 

Πλήθος κόσμου συρρέει καθημερινά σε διάφορες ιστοσελίδες και εφαρμογές που παρέχουν AI εργαλεία, προκειμένου να δημιουργήσουν από το μηδέν, πλασματικές εικόνες και φωτογραφίες, με μία μόνο εντολή.

Η τεχνητή νοημοσύνη, μεταξύ άλλων, μπορεί να αποτυπώσει ψηφιακά, κυριολεκτικά οτιδήποτε της ζητήσει ο εκάστοτε χρήστης, συμπεριλαμβανομένων υποθετικών σεναρίων με πρωταγωνιστές υπαρκτά πρόσωπα.

Εύκολα καταλαβαίνει κανείς πως το τρολάρισμα δεν θα μπορούσε να λείπει.

 

Παρά το ιδιαίτερα πρώιμο στάδιο ανάπτυξης της εν λόγω τεχνολογίας, είναι πραγματικά εντυπωσιακός ο ρεαλισμός που χαρακτηρίζει όλες αυτές τις – κατά τα άλλα ψεύτικες – φωτογραφίες που διακινούνται τον τελευταίο καιρό στο διαδίκτυο.

 

Συνήθη “θύματα” της νέας τάσης είναι κυρίως αμφιλεγόμενα δημόσια πρόσωπα, όπως ο Ντόναλντ Τραμπ, τον οποίο δήθεν… κυνηγάει η αστυνομία, ο Μπόρις Τζόνσον, αλλά και ο Πάπας Φραγκίσκος, ο οποίος απεικονίζεται να κυκλοφορεί με… στυλάτα μπουφάν.

 

Όπως θα δείτε και παρακάτω, η φαντασία μερικών οργιάζει.

 

Άραγε, σε έναν κόσμο που ήδη μαστίζεται ανελέητα από fake news και τεχνολογικό αναλφαβητισμό, πόσο δυνητικά επικίνδυνο θα μπορούσε να αποδειχτεί τελικά ένα τέτοιο «δώρο» στα χέρια των πολλών;

Χρήστος Καπετάνιος

Software & Web Developer
Web Designer
Owner @ internal.gr
Βρείτε μας στο Facebook

Ακολουθήστε μας στο Google News


Κάντε ένα σχόλιο

Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με αστερίσκο.

(Όλα τα σχόλια υποβάλλονται σε έλεγχο πριν την τελική δημοσίευσή τους.)